sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pieleen mennyt ratsastus

Lähdin tänään iltapäivästä ratsastamaan Pihlan. Laittelin sen rauhassa kuntoon Vilman kanssa ja kentällä taluttelin sitä hetken ennen selkään nousua. Pihla vaikutti jo ennen ratsastusta hieman hermostuneelta, mutta tyhmänä kipusin sinne selkään vaikka järkevämpää olisi ollut aluksi juoksuttaa hetken aikaa..Käveltiin hetki pitkin ohjin ja kun otin tuntumalle, Pihla jännittyi tosi paljon. Yritin saada sen rennommaksi pysähdyksillä ja hetken päästä se alkoi tuottamaan vähän tulosta. Jätettiin kaikki muu ylimääräinen pois ja keskityttiin ainoastaan rauhallisuuteen ja pysähdyksiin. Tehtiin tätä kumpaakin suuntaan ja pikkuhiljaa Pihla alkoi paranemaan. Kaikki kuitenkin romahti, kun siirryttiin raviin.


Pihla jännittyi ravissa tosi paljon ja alkoi kiskomaan ohjia. Vauhti kiihtyi kiihtymistään ja hevonen alkoi nostelemaan itsekseen laukkoja. En saanut enää mitään tuntumaa Pihlaan. Kun sen sain vihdoin pysäytettyä mahdollisimman hellin avuin, niin ei Pihla enää malttanut edes kävellä. Koko ajan se oli nostamassa laukkaa tai muuten tepasteltiin käynti-ravi-peitsi-sekoitusta.. Kun vihdoin ja viimein saatiin pieni pätkä puhdasta ravia, pysäytin ja hyppäsin alas selästä.


Pihla oli ihan hiestä märkä ja puuskutti paljon. Juoksutin sitä liinan päässä hetken aikaa kumpaakin suuntaan, jonka jälkeen taluttelin sitä kentällä, että se sai rauhassa palautua. Liinan päässä Pihla alkoi jo rauhoittumaan ja kulki pätkittäin rentona. Pesin Pihlan ja vein sen vielä ulos, kun oli niin lämmin.


En kyllä tiedä, mikä Pihlalla tänään oli, mutta toivottavasti olisi ensikerralla parempi! Huomenna menenkin pitkästä aikaa tekemään aamutallin, joten aikainen herätys tiedossa. Voisin huomenna kehitellä Pihlan kanssa taas jotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti