keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Asikkala 26.-27.4. harjoituskoulu- ja -estekilpailut!

Meidän koulun kolmannen vuoden hevostenhoitaja/harrasteohjaajat järjestivät opinnäytetöinnä koulullamme harjoituskilpailut, johon saivat kaikki osallistua. Lauantaina pidettiin koulukilpailut C-merkin kouluohjelma ja K.N. Special luokkina. Sunnuntaina esteluokkia olivat 50cm, 60cm ja 70cm. Kummatkin päivät sujuivat hyvin ja oli mukava osallistua koulun omiin kilpailuihin ja olla auttamassa mukana!

Lauantai 26.4.2014
Alunperin minun piti osallistua Ponilla C:hen, mutta Ponin ontuessa menin Veeralla samaisen ohjelman. Laitoin Suskin kanssa yhdessä Veeran kuntoon ja saappaat saatuani lähdimme kävelemään. Ratsastussaappaani vihdoin kävivät korjauksessa ja Vilma ja iskä toivat ne minulle samalla, kun tulivat kisoja katsomaan :) Kävin ravailemassa ja laukkaamassa navettasuoralla, josta pääsin suoraan maneesiin verkkaamaan. Maneesissa meillä oli aikaa verrytellä 15 minuuttia, joka riitti minulle ja Veeralle hyvin. Tuomaripöytä oli Veeran mielestä tosi pelottava, mutta lopulta sain sen menemään sinne yllättävän hyvin. Otin maneesissa kevyttä ravia ja laukkaa kumpaakin suuntaan ja lopuksi vähän harjoitusravissa pari siirtymistä ja pysähdystä.Pian oli meidän vuoro saapua radalle ja kiersin vielä kerran tuomaripöydän kautta ennenkuin aloitimme. Itse rata sujui mielestäni yllättävän hyvin, paremmin kuin odotin. Tuomaripöytää Veera edelleenkin kyttäsi, niin se rokotti pisteitämme aika paljon. Muutama hyvä siirtyminen tuli, mutta myös pari huonoa. Harjoitusravissa istuminenkin sujui aika hyvin! Numeroita tuli tasaisesti 5,5-6,5 väliltä, vain yksi vitonen ja jopa yksi seiska löytyi :) Palautetta saatiin paljon pohkeiden käytöstä, kun minulla ne sattui välillä leijailemaan ihan omissa paikossa eikä siellä missä niiden olisi pitänyt olla.. Ja jos olisin tehnyt pohkeilla enemmän töitä esim tuomaripäädyssä, niin ei se olisi kytännyt niin paljoa.

Radan jälkeen käytiin vielä kävelemässä hetki ja tallissa purimme Suskin kanssa yhdessä Veeran ja hoidimme sen pois. Auttelin loppupäivän Suskia ja muita. Veera yllätti totaalisesti ja oli kiva mennä sillä!Sunnuntai 27.4.
Estekilpailuihin osallistuin alunperin pelkästään Veeralla 60cm, mutta jotenkin kummallisesti olinkin yhtäkkiä 70cm palkintojenjaossa, mutta kenellä? Se selviää heti Veeran radan selostuksen jälkeen! Olin vasta toisessa luokassa Veeran kanssa niin kerkesin auttelemaan muita 50cm radan aikana. Pian kuitenkin lähdin laittamaan Veeraa kuntoon ja kun olimme valmiit, lähdimme radalle alkuverkkaamaan. Otin radalla ravia ja laukkaa kevyesti ja sieltä palasimme takaisin maneesille. Minulla olikin kestänyt radalla pidempään kuin ajattelin, niin radankävelyn menin nopeasti juosten läpi :D Onneksi rata oli helppo ja pystyin vielä verryttelyn aikana harjoitella sitä. Veera oli maneesissa hieman häslä. Se painoi päätänsä alas ja kääntyi todella hitaasti. Hypyt menivät vähän niin ja näin, mutta kaikista päästiin puhtaasti yli. Käytiin ulkona vähän aikaa kävelemässä ennenkuin pääsimme radalle.


Ennen rataa sai ottaa yhdelle pystylle hypyn ja se sujui Veeran kanssa hyvin. Lähtömerkki annettiin ja ampaisimme Veeran kanssa matkaan. Hypyt sujuivat yllättävän hyvin, mitä nyt Veeran hypyt olivat välillä niin mielenkiintoisia etten itse tiennyt miten päin siellä istua :D Muutamalle esteelle tultiin "hieman" kiemurrellen, mutta kaikista päästiin yli puhtaasti. Uusinnassa en ratsastanut niinkään aikaa tai lyhyitä teitä, vaan mentiin miten sattuu. Kaikki puomit kuitenkin pysyivät ylhäällä ja saatiin 0-0 tulos. Mikään tyylipuhtain rata ei todellakaan ollut, mutta ainankin ollu hevosella ja kuskilla hauskaa :D Harmi kun ei tullut rataa videolle!

Heti Veeran radan jälkeen kävelytin sitä ja vein sen talliin. Purin ja hoidin hevosen ja hain Torstin sisälle! En tiedä, olenko aiemmin Torstista täällä hirveästi maininnut, mutta olen mennyt sillä yhden kerran joskus estetunnilla, pieni suokkiruuna kyseessä. Odotukset eivät Torstin kanssa ollut korkealla, kunhan lähdimme harjoittelemaan ja pitämään hauskaa. En tiedä missä vaiheessa aikatauluni petti, mutta kun pääsimme Torstin kanssa maneesille piti minun suoraan lähteä verkkaan. En edes radankävelyyn kerennyt. Otin pikaisesti kaikki askellajit läpi ja tulin muutaman kerran verryttelyesteet. Ensimmäisellä hypyllä Torsti meinasi kieltää, mutta muuten kaikki hypyt sujuivat tosi hyvin!
Perusrata sujui Torstin kanssa hyvin ja rauhassa ja saatiin puhdas rata. Uusinnassa ratsastin jo hieman aikaa ja tehtiin melko lyhyet tiet. Yritin vähän kiihdytellä suorilla, mutta Torsti ei oikein kiihtynyt kunnolla :D Puhdas rata kuitenkin tuli ja lopulta pääsimme toiselle sijalle! Ruusuke sieltä tuli kotiin tuomiseksi. Torsti oli kyllä superhyvä ja kiva hypätä :) Otettii vielä Emman&Unskin kanssa muutama yhteiskuva ja käytii kävelemässä niiden kanssa ennen kuin mentiin talliin.
13 kommenttia:

 1. Esteet ei taija olla ihan sun juttu ku roikut kauheesti suussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentointi ei taida olla sun juttu kun et nimel osaa tulla valittamaan :)

   Poista
  2. on se vaan kurjaa jos ei huomaa edes itse omia virheitään ;) katso nyt jokaista hyppykuvaa! jokaisessa kauhea kiskominen suusta..

   Poista
  3. Et sä mua saa lopettamaa hyppäämistä vaikka kuinka luettelet mun virheitä, ei kukaan oo täydellinen ja siks koko ajan harjoitellaan ja opiskellaan :)

   Poista
  4. Miks ees meet noin korkeeta, eiks sun ratsastuksenopettaja nää et roikut suussa? Ei se tee hyvää hevosen suulle.

   Poista
  5. noni rauhottukaapas nyt jo XD

   Poista
  6. oon joskus kuullu jonkun sanovan että erikalla on tosi pehmee käsi ratsastaessa.. ei siltä näytä :D

   Poista
 2. Hienosti Erika menitte.. noh mun menosta esteillä ei tartte ees mainita :D nooh mutta koulu meni paremmin

  VastaaPoista
 3. Hahaa joo oonhan mä :) kämppäkaveris saapuu vähemmän mustelmilla su tai ma koululle :)

  VastaaPoista
 4. Ikävöitkö Minniä vielä? Sori outo kysymys, mut siis mä lopetin sun blogin lukemisen siks et sä lopetit Minnin hoitamisen, ku pidin sua pelkurina tai jotain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävöin todellakin ♥ kadun sitä, kun lopetin/luovutin, mutta onneksi olen päässyt ponia katsomaan uuteen kotiin jne :')

   Poista