lauantai 5. huhtikuuta 2014

villi poni, hölmö poni ja jäykkä hevonen

Tänään pienen erehdyksen jälkeen lähdin heti aamusta jo tallille liikuttelemaan Offen, vaikka oikeasti minun ei olisikaan tarvinnut lähteä niin aikaisin. Ilona oli jättänyt mulle lapun ponien (Ollin ja Offen) liikutuksista, mitkä lupasin hoitaa nyt tämän viikonlopun ajan hänen ollessa Tampereella heppamesuilla. Ofelian kohdalla luki täksi päiväksi ratsastusta, joten ratsastusvermeet mukaan talliin ja poni sisälle! Offe oli tänään käynnissä ihan jees, vähän jännittynyt, sillä se kyttäili kaikkea kovan tuulen vuoksi. Ravissa poni esittelikin hienoja pukkeja ja pari kertaa meinasin sieltä alas luiskahtaa, selässä kuitenkin onneksi pysyin! Tehtiin ravissa sen aikaa hommia, että se meni hetken hyvin ilman pelleilyjä, jonka jälkeen päästin ponin hetkeksi vapaaksi juoksentelemaan. Loppukäynnit käytiin taluttaen tiellä. Offen liikutuksen jälkeen siivosin karsinat ja lähdin kotiin.


Iltapäivällä palasin takaisin tallille Vilman kanssa. Siivosin loput karsinat ja toin turvetta. Vinski oli juuri tullut tunnilta niin käytiin ottamassa Vilmasta ja ponista muutamat kuvat ennen kuin heppa pääsi takaisin tarhaan. Hain Ollin sisälle ja lähdin sitä liinan kanssa kentälle juoksuttamaan. Poni oli tosi ärsyttävä juoksuttaa narun päässä, sillä se oli tosi laiska.. Laukkaa en saanut laisinkaan nousemaan liinassa, joten ravailun jälkeen päästin senkin vapaaksi kentälle. Vapaana Olli innostui juoksentelemaan vähän enemmänkin jahetken kesti saada poni kiinni! Vilma kuvaili Ollia, kun minä juoksentelin kentällä. Taluteltiin lopuksi Ollia kentällä, että se sai palautua rauhassa hyvin.


Kello näytti Ollin liikutuksen jälkeen viittä, joten ajattelin vielä Pihlan liikuttaa. Lähdettiin kentälle ilman satulaa ja hui kamala, kuinka kauhea selkä Pihlalla onkaan :D Siellä oli yhtä tuskaa yrittää istua sen isossa ravissa! Pidettiin ihan  rento höntsäily päivä ja päätavoitteenani oli saada Pihe ravaamaan rennosti ja rauhassa. Jätettiin turha työskentely sikseen ja ravasin ihan vain uraa pitkin kenttää ympäri aina kulmiin taivuttaen. Muutamien kierroksien jälkeen Pihla alkoikin mukavasti rentoutumaan ja välillä tyttö ravasi oikein hienosti! Jäykkä se on kuin mikä varsinkin oikeaan suuntaan, mutta pätkittäin sain sen siihenkin ihan hyvin taipumaan :) Ratsastuksn jälkeen tehtiin vielä Vilman kanssa iltatalli.


Hyi kuinka toi takki pullottaa!!
5 kommenttia: