perjantai 18. huhtikuuta 2014

Treeniä koulukisoihin

Ensiviikon lauantaina meillä koululla pidetään harjoituskoulukilpailut (ja sunnuntaina estekilpailut). Jos Poni on kunnossa kisoihin mennessä, niin sillä olisi tarkoitus mennä tämän vuoden ensimmäiset kilpailut! Ponilla on ollut nyt jalassa jokin haava ja se on lomaillut. Ensiviikon alussa vissiin aloitellaan taas liikutus, niin ehkä pääsen sillä kilpailuihin. Jos saan Ponin kisoihin, menen sillä C-merkin kouluohjelman.

Tänään Tokkolassa ei ollut tunteja, niin päätin käyttää tilaisuuden hyväksi ja harjoitella kouluohjelmaa. Lähdettiin Vinskin kanssa kentälle ja se toimi alusta asti melko hyvin! Otettiin alkuverryttelyssä kevyttä ravia puolipitkällä ohjalla reippaasti eteenpäin mentäen. Pikkuhiljalleen otin ohjat tuntumalle ja tehtiin muutamia tehtäviä käynnissä, jonka jälkeen otin tuntumalla kevyttä ravia.
Vinski oli ihan kiva ratsastaa ja kevyt kädelle. Tehtiin paljon temponlisäyksiä sekä pysähdyksiä. Lyhyen ravityöskentelyn jälkeen otin laukkaa kevyessä istunnassa muutaman kierroksen, jonka jälkeen aloin vähän kokoamaan laukkaa. Laukassa Vinski oli tosi hyvä ratsastaa ja tehtiin muutamat onnistuneet vaihdot.

Tulin kerran kouluohjelman ja se sujui yllättävän hyvin, siihen nähden mitä ajattelin sen menevän. Muistin radan ja sain tehtyä hyvät tiet ja siirtymät. Ravissa oli vähän tuskallista istua, onneksi ei tarvitse Vinskillä lähteä koulukisoihin :D


Kentällä oli samaan aikaan toinenkin ratsukko, joka hyppäsi kentällä. Otin myös Vinskillä pari hyvän mielen pomppua pikkupystylle ja poni hyppäsi tosi hyvin! Vinski innostui pikkuisesta esteestä hirmuisesti, mutta sain sen tuotua esteelle tosi hyvin ja paikat osuivat kohdilleen. Tultiin vain pari hyppyä kumpaakin suuntaan, jonka jälkeen Vilma pääsi ratsaille.Ohjeistin Vilmaa samalla kuin kuvasin ja niillä meni oikein hyvin Vinskin kanssa, voisi jopa sanoa että paremmin niillä meni kuin minulla ja Vinskillä :D Lisää voitte myöhemmin lukea Vilman omasta blogista, Vilma sitten ratsasti vielä loppuravit ja kävelytti ponin.2 kommenttia:

  1. Mä varmaanki ryssin oikein urakalla Nopsan selässä koulukisoissa ja tuun alas este kisoissa Unikilta :D

    VastaaPoista