torstai 10. tammikuuta 2013

helkailua videokoosteen kera !

Viime postaus jäi siihen, kun tulin aamupäivästä kertomaan pienet kuulumiset ennenkuin lähdin tallille. Tehtiin Sunnuntaina siis iltatalli valmiiksi jo, kun lähdettiin Ruotilaan Veskulle. Oltiin siellä jokunen aika ja käytiin moikkaamassa Veskun heppoja, mitä siellä on. Käytiin apsilla syömässä vielä, ennekuin lähdettiin takaisin Jaalaan. Vesku heitti mut tallille ja otin nopsaan hevoset sisään. Mulla olisi sellainen muistikuva, että olisin käynyt Minnin kanssa käppäilemässä maastossa ilman satulaa, mutta en ole kyllä yhtään sata varma..

Maanantaina oli ihan perus tallipäivä, kävin tekemässä Veskun kanssa aamutallin, kävimme syömässä kelossa, tulin käymään kotona ja illalla menin tekemään Veskun kanssa iltatallin. Minnillä on vapaapäivä.

viime talvi + kännykkälaatu

Tiistaina en mennyt tokkolaan laisinkaan, vaan lähdin Kouvolaan Jennalle. Mentiin Jennan kanssa vasta kuuden aikaan tallille ja siivottiin ekaksi ponien karsinat. Menimme ratsastamaan kentälle ilman satuloita. Helkan kanssa menin keskiympyrällä, sillä se oli ainoa kohta missä pystyi kunnolla ratsastamaan kaikki askellajit. Helka oli tosi kiva ratsastaa ja kulki hyvin omalla moottorilla, ettei tarvinnut koko aikaa käsekä eteenpäin. Enpä mie muuta kuin taivutellut Helkaa, kun ei siinä muuta pystynyt tekemään. Laukassa Helka oli hirveän energinen, niin välillä meinattiin suistua ympyrältä ulos, mutta kumminkin loppujen lopuksi Helka oli hyvä ! Tehtiin Jennan kanssa iltatalli vähän ennen yhdeksää ja käveltiin sieltä niille, kun jäin Kouvolaan yöksi.

Ai niin, tiistaina kävi myös eläinlääkäri raspaamassa tokkolassa parin hevosen hampaat. Minni oli yksi niistä. Ilona oli ollut tallilla silloin niin hän sanoi, että Minniin oli pitänyt tunkea rauhoittavaa yhtä paljon, mitä shire-hevosiin laitetaan ennenkuin poni rauhottui.. Sen jälkeen karsinassa poni oli ollut ihan omissa maailmoissaan ties kuinka pitkän aikaa :D Eipä Minnillä edes piikkejä ollut, mutta tulipahan nyt ainankin katsottua suuhun!

Keskiviikkona lähdin tallille yhdeksän aikoihin ja tein siitä teille pienen videokoosteen blogiin, kun hoidan ja ratsastan Helkalla. Video kertoo kaiken oleellisimman, mutta tänään Helka ei ollut ihan niin hyvä ratsastaa kuin eilen. Meni kuitenkin ihan ok. Tallilta tulin takaisin Jennalle ja sieltä lähdin bussilla Jaalaan, tallille. Tokkolassa Vilma auttoi tekemään mua iltatallin ja se laittoi heiniä sillä aikaa, kun menin ratsastamaan Minnillä kentälle. Kenttä ei ollut kehuttavissa, mutta uralla pystyi laukkaamaan ja keskiympyrällä ravaamaan. Minnillä oli melko paljon energiaa eikä se kunnolla keskittynyt ratsastukseen, kun Teemu ajeli lumikelkalla pelloilla, mitkä on aika lähellä kenttää.. Ilonakin tuli käymään tallilla ja se hoiti Offen ja Ollin ruokituksen.

2 kommenttia: