lauantai 5. tammikuuta 2013

superpitkä postaus kuvien ja videoiden kera!

 Anteeksi tämä väli tässä postauksessa, mutten ole jaksanut kirjoittaa ilman kuvia, enkä aiemmin ole saanut Sirkulta niitä. Tulossa nyt siis tosi pitkä postaus ja toivottavasti jaksatte lukea :s

En ole kerennyt postailemaan, koska kiirettä on pitänyt hyvinkin paljon... Nyt on sitten vuosi 2013 ja taas yksi vuosi takana päin. Pari erikoispostausta on jo vaiheessa ja niitä tulossa lähiaikoina :) Viimeeksi postailin Lauantaina päivällä, kun tulin tallilta kotiin. Illasta en muista yhtään mitään, mitä tapahtui - Minni kuitenkin taisi olla pitkästä aikaa tunnilla ? Ilona tuli meille pitkästä aikaa yöksi !

Sunnuntaina mentiin tekemään Ilonan kanssa aamutalli ja kun mä jäin siivoamaan karsinoita, niin se lähti ajamaan Ollia. Kun olin saanut karsinat siivottua, Ilonakin palasi lenkiltä ja juoksutettiin Minniä ja Bellaa vähäsen kentällä. Käytiin päivällä Ilonalla ja kelossa syömässä, illalla ratsasin Minnillä ilman satulaa kentällä kevyesti sillä aikaa, kun Ilona juoksutti Offea liinassa. Illasta menin Sirkkua bussipysäkille vastaan, kun se tuli meille yöksi ja tehtiin aika nopsaan yhdessä iltatalli ja mentiin meille.


Maanantaina mentiin tekemään aamutalli vähän myöhemmin, koska meidän piti aamusta käydä avaamassa mulle tili. Pankissa menikin jonkin aikaa, niin olimme vasta yhdeksän jälkeen tallilla. Tehtiin aamutalli ja siivottiin karsinat. Tästä päivästä teille on videokooste tulossa myöhemmin ! Kun karsinat oli siivottu, lähdin ensimmäiseksi Minnillä kentälle ratsastamaan. Tehtiin ihan perusjuttuja käynnissä, ravissa ja laukassa ja tänään Minni meni ihan ok..

otettii ennen ratsastusta pari yhteiskuvaa, näistä tuli kivoja :) Minni on supersöpö ♥

Seuraavaksi otimme Ripan ja Vinskin meidän ratsuiksi ja lähdimme niiden kanssa kentälle tuuppailemaan 'koulua'.. Minä menin Ripalla ja Sirkku Vinskillä, Vilman saimme kuvailemaan vähäsen ! Ripa oli ihan yhtä järkyttävä ratsastaa, kuin aina ennenkin.. Yritin lähinnä vaan taivutella sitä ja saada sen suusta herkemmäksi, kun kokoajan yritti painaa kädelle. Laitoin kuolaimet olympioiden isoimpiin renkaisiin, joka oli virheteko ja niitä pitikin myöhemmin alkaa säätelemään, koska laukassa en saanut Ripaan mitää kontollia ja komeita pukkiloikkia herra veteli.. ! (pukit näkyvät alla olevassa videokoosteessa ;))
Näiden ratsujen jälkeen otettiin Ferdi ja Eppu ja kasattiin kentälle pikkuinen este, mitä tulimme ihan vain pari kertaa molempiin suuntiin. Ferdi oli ihan järkevästi eikä kompastellut! Ferdilläkään ei ole enään niin paljoa tunteja, niin en ottanut kuin pari hyppyä kumpaakin suuntaan ja lopuksi käytiin kävelemässä loppukäynnit hausanniementiellä.jossei taidolla, nii tyylillä..Ihan viimeiseksi käytiin ajamassa pikkulenkki Niilolla hausanniementiellä ja Niilo meni tosi hyvin ! Oli kivaa ajaa pitkästä aikaan ja Sirkkukin sai kokeilla pienen pätkän hölkkää :) Ilta tulikin todella nopeasti ja kun olimme Niilon saanut purettua, piti Sirkun jo lähteä bussipysäkille. Tehtiin Vilman kanssa aika nopeaan tahtiin iltatalli, koska lähitienoon ihmiset alkoivat paukuttamaan raketteja ja halusin saada hevoset ennen sitä sisälle.. Muuten sujui iltatalli hyvin, mutta Bella oli päättänyt tulla langoista läpi..


Illalla menin Ilonalle yöksi ja alkuun olimme niillä ja pelaitiin korttia ja tehtiin jotain muuta kivaa. Illemmalla Tapio tuli Jaalaan ja oltiin sen kanssa. Katsoittiin kymmeneltä Jaalan paloaseman ilotulitukset, käytiin Ilonalla ja mentiin katsomaan kahdeltatoista Vanha Kelon ilotulitukset. Sieltä sitten Tapio lähti kotiin ja mie menin Ilonalle yöksi.

Tiistaina lähdin aamupäivästä Annille ja siellä vierähtikin koko päivä. Käytiin hiihtoratsastamassa Kaitulla ja oli muuten kivaa ! Kaitsu oli ihan innoissaan vaikka alkuun olikin melko jännittynyt, koska ensimmäistä kertaa sukset ponin perässä. Mä olin aluksi selässä ja Anni suksilla ja vaihdettiin takaisinpäin tullessa. Mentiin alkuun aika rauhassa, mutta kun Kaitsu alkoi rauhoittumaan / rentoutumaan, niin otettiin vähän Kaitsun omaa tahtia - eli kovaa :D Kaitsu pinkoi tosi kovaa ja huomasi kyllä, että Kaitsukin tykkäsi ! Pitänee paremmilla keleillä ottaa uusiksi ;) Loppupäivästä löhöiltiin Annilla, Järjesteliin niiden varustehuonetta, siivottiin karsinat, tehtiin iltatalli ja syötiiin ! Aika vierähti ihan hirevän nopeaa ja lähdinkin niiltä vasta yhdeksältä xd

Kaj ja minä, tallin omissa pikku estekisoissa vuonna 2010

Keskiviikkona tein tallilla työt, nukuin, kävin kaupassa ja tulin kotiin vähäksi aikaa. Aamutallia tehdessäni olin onnistunut kadottamaan kännykkäni ja huomasin sen vasta, kun olin muutaman karsinan siivonnut. Pöyhin kaikki karsinat uudelleen läpi, kävin kävelemässä pihalla moneen kertaan, tutkin lantalan ja turvekopin, mutta mistään en kännykkää löytänyt. Kävin myös tarhojen porteilla katsomassa, jos se olisi sinne pudonnut. No, jatkoin karsinoiden siivoukset loppuun ja kun olin karsinat saanut siivottua, tuli Teemu /tallin omistajan mies) tallille ja pyysin häntä soittamaan kännykkääni. Pari kertaa Teemu kännykkääni soitti ja lopulta se löytyi Ripan, Vinskin ja Meijun tarhasta..

Iltapäivällä Vesku tuli takaisin Jaalaan, kun se oli ollut Tampereella uudenvuoden. Vesku oli käynyt hööksillä ja pyysin häntä tuomaan sieltä huovan, parit riimut ja uudet kuolaimet Minnille. Illasta menin ratsastamaan kentälle Minnillä uusien kuolaimien kera, mutta kentällä ei pystynyt edes kävelemään, joten menin pellolle vähän hölkkäilemään ja taivuttelemaan.. Pellollakin pystyi juuri ja juuri ratsastamaan. Näin pikaisesti en huomannut kuolaimissa eroa, mutta jos jokin päivä pääsisi kunnolla kouluilemaan, niin huomaisi onko kuolaimissa eroa. Aiemmin olen pitänyt Minnillä perus nivelkuolaimia, mutta nyt kokeilen sille 'happy mounth oliivikuolaimia kolmipaloilla'.  Tehtiin Vilman kanssa yhdessä iltatalli.Torstaina olin Veskun kanssa tekemässä aamutallin ja tulin sitten tallillta kotiin. Aloitin tekemään Minnistä kunnon videota ja jatkoin sitä illalla. Illemmalla pyöräilin pitkästä aikaa taas tallille, kun oli hyvä ilma. Käytiin Ilonan kanssa käppäilemässä vähän maastossa. Minä Minnillä, Ilona ajoi Offea ja olli tuli peräponina. Mentiin noin neljän kilometrin lenkki ja mukavaa vaihtelua :) Illalla lähtiin Ilonan ja Veskun kanssa Kouvolaan raveihin ja sen jälkeen käytiin tekemässä iltatalli Veskun kanssa. Voitin muuten viime kuussa Minnan ja Bomberin blogista heppanamuja ja ne tulivat postissa tänään :)

2010 (?)

2012

Perjantaina
en mennyt tekemään aamutallia vaan sain nukkua pidempään. Tallille menin vasta illalla viiden maissa, kun piti mennä Minni liikuttamaan. Mentiin hausanniementielle taas käppäilemään, kun missään ei oikein pysty menemään.. Minni kyttäili ja "pelkäsi" kaikkea ja kerran pitikin tulla selästä alas taluttamaan pelottavan lumikelkan ohi :) Mentiin noin 3km pikku lenkki. Illalla otin hevoset sisään, kun Vesku oli tehnyt kokonaan iltatallin valmiiksi.

Löysin Minnistä tälläisen varsakuvan, missä se on emänsä Meijun kanssa. Meijua taluttaa eräs tokkolan entisistä hoitajista :) Voi kun Minni on ollut pieni ja suloinen :'--)

Lauantaina menin tekemään aamutallin kahdeksalta ja kun olin saanut karsinatkin siivottua niin Ilona tuli tallille. Käytiin eka hausanniemessä liikuttamassa Olli ja Minni. Laitoin Minnille pitkästä aikaa satulan ja kun olimme kävelleet n. 1,5km alkukäynnit, niin ravailimme hetken rauhallisemmassa ja reippaammassa temmossa, sen jälkeen mä vähän laukkailin Minnillä ja muutaman kerran päästeltiin yhtä hiekkatietä edestakaisin ja poni tykkäs :--) Kun oltiin Minni ja Olli liikutettu, käytiin liikuttaa hausanniemessä Offe ja Niilo. Ilona ajoi Offea ja mä menin ilman satulaa Niilolla. Niilo käyttäytyi ihan hyvin, mutta kerran se pukitti ravissa. Mentiin noin. 4,5 km lenkki vähän rauhallisemmin, kun Niilo ei oo ollu niin säännöllisel liikutuksel. Illalla tehtiin Ilonan kanssa iltatalli ja oltais sen jälkeen menty luistelemaan, mutta Jaalan kenttä oli jäädytetty nii ei siin pystyny mennä >:(

Mulle tulee tästä kuvasta mieleen, että Olli olisi joku valas joka on joutunut kuivalle maalle, ku sillä on tollane ilme xD Mut ehkä se ei kumminkaa oo :) Sulonen turbopallero !

14 kommenttia:

 1. Kuka Niilo on , onko se shettis se poni ? miten sinä voit sillä vielä ratsastaa ,etkö oo jo liian pitkä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niilo on shettisori poni. Kyllä mä sillä satunnaisesti pystyn ratsastamaan, kun en kuitenkaan paina paljoo :) En mä silä kumminkaan kuin ehkä pari kertaa kuussa ratsasta ja muuten ajetaan :)

   Poista
 2. Miten sie voit ratsastaa vielä shettiksellä ? Ku oot aika pitkä jo heklallakin !

  VastaaPoista
 3. Hah vähän oon laiha tossa missä talutan meijua :D

  VastaaPoista
 4. Tää oli just kiva ja hyvin jakso lukee! Ja toi Olli-valas :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että jaksoi lukea :);) Haha no eikö näytäki vähäsen xd

   Poista
 5. Mie tuun takas hoitaa ferdiii, raukka jos sillä ei oo enää tuntei paljon.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule vain !! :) Ei sil hirveesti oo, ehkä 1-2 kertaa viikos jos silloinkaa :o

   Poista