sunnuntai 13. tammikuuta 2013

mäkitreeniä, hevosten pyydystämistä, hyppelyä ja rrravit !

Torstaina tein taas työt ja aamupäivästä menin käymään Minnillä maastossa. Tein teille pientä videopostausta, mutta aina kun yritin tallentaa sitä koneelle, kone sammui. Joten päätin tehdä kaksi lyhyempää videokoostetta, ilman mitään selityksiä :D Mentiin Minnin kanssa hausanniemeen ratsastamaan ja taas heti alkuvaiheessa Minni päätti lopettaa matkansa.. Rupesi pukittelemaan, peruuttamaan, pomppimaan pystyyn ja kääntyili kotiin päin. Hetken aikaa yritin selästä käsin saada sen menemään talon ohi, mutta hetken päästä laskeuduin ratsailta ja talutin jonkin matkaa, ennenkuin nousin takaisin selkään. Selkään päästyäni Minni teki taas saman, mutta sitten se jäi tuijottamaan pellolle. Ihmettelin vähän aikaa mitä se katseli, kunnes itse huomasin muutaman hevosen juoksentelevan pellolla. Naapuritallin pari hevosta oli lähtenyt tarhasta karkuteille, soitin omistajalle ja ratsastin Minnillä tallille. Laitoin Minnin yhteen karsinaan, otin kivennäisiä kuuppaan ja lähdin tarpomaan pellolle, hevosten omistaja tuli myös siihen. Hetken aikaa hepat juoksivat pellolla, mutta antoivat melko nopeasti kiinni ja veimme ne talliin. Jatkoin Minnin kanssa matkaa metsään ja ravailimme ja laukkailimme pientä tietä edestakaisin. Kerran kävimme laukkaamassa yhden melko pitkän mäen, joka jyrkentyy loppua kohden, ja sen jälkeen ravailimme ja kävelimme pitkät verryttelyt takaisin tallille. Pyöräilin kotiin ja kerran onnistuin kaatuamaan yhteen jyrkkään mutkaan, onneksi ei tullut autoja, sillä muuten olisin jäänyt auton alle.. Iltatallin menin tekemään vasta seitsemän aikoihin.Alemmassa videossa kannattaa katsoa mustavalkoista kissaa tarkasti, sillä se teki aika hienon ninjahypyn. Harmiksi vain video on melko pimeä ja epätarkka >:(

Perjantaina tehtiin Veskun kanssa yhdessä aamutalli ja siivottiin karsinat. Päivällä tulin kotiin ja illemmalla menin takaisin tallille. Kenttä oli vihdoinkin hyvässä kunnossa ja päätettiin käyttää hyväksi kenttää ja hypättiin pitkästä aikaa Minnillä ja Vinskillä Ilonan kanssa ! Viimeeksi hypättiin Minnillä ja Vinskillä ennen uutta vuotta ja sen kyllä Minnistä huomasi. Ensimmäisillä hypyillä Minni teki taas jättiloikkia, mutta rauhoittui ja pysyi hanskassa kumminkin ihan hyvin. Mentiin aika kauan noin 50cm pystyä ja lopuksi nostin mulle ja Minnille estettä vähän kerrallaa ja korkeimmillaan se oli 70-80cm korkea. Minni hyppäsi tosi hyvin ja jäi hyvä fiilis hyppykerrasta :--) Ilona halusi kokeilla Minniä, joten mie hyppäsin pari pomppua Vinskin kanssa. Vinski hyppäsi megaloikkia enkä pysyny hypyissä yhtään mukana, kun mulla oli liian pitkät jalustimet :D Tehtiin Ilonan kanssa iltatalli.

Lauantaina en ollut töissä, vaan suuntasimme Offen kanssa Vermoon raveihin ! Lähdettiin tokkolasta kymmenen aikaan ajelemaan ja Vermossa oltiin puoli yksi. Käytiin tunnistamassa ja mittauttamassa Offe (100cm) ja sen jälkeen valjastettiin poni ja Ilona lähti lämmittelemään sen radalle. Lämmittelyssä Offe näytti hyvältä. Ilonan palattua takasin valjastuspaikalle, poni sai vähän melassivettä ja loimen päälle. Vähän aikaa poni siinä seisoskeli, kunnes oli muutama minuutti starttiin ja Ilona lähti kävelemään Offen kanssa. Mä toimin kameramiehenä ja menin kuvaamaan maalin luokse. Lähdössä Offe näytti ekat 500m tosi hyvältä ja eteni hyvässä vauhdissa keulaa kohti. Lähdön jälkeen Ilona sanoi, että Offe laukkasi ja lopetti sen jälkeen juoksemisen lähes kokonaan :/ Pääsi se kuitenkin maaliin saakka ajalla 3.13,7. Purettiin poni, loimet niskaan ja poni kyytiin. Takasintulo matkalla pysähdyttiin pari kertaa ja Jaalassa olimme kuuden aikaan. Purettiin tavarat autosta pois ja menin toiseksi yöksi Ilonalle.


Otin Ilonan youtubekanavalta ton ylläolevan videokoosteen meiän Vermon reissusta :D Huippuponin blogi ;)

Tänään pidin vapaapäivän ja lähdin Ilonalta suoraan kotiin ja suunnitelmissa olisi hiusten värjäys, jos vain jaksan..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti