perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ratsastuksen täyteinen kouluviikko!

Heti tähän postauksen alkuun laitan videon, jossa näkyy ratsastuspätkiä tiistailta, keskiviikolta ja torstailta. Kaikki videot ovat otettu kännykällä, joten laatukin voi olla sen mukaista. Kaikissa klipeissä ratsastan minä itse ja kaikissa videoissa esiintyvä hevonen on Veera, josta voitte lukea lisää postauksesta :) Asiallinen kommentoini ratsastukseen liittyen on sallittua, tiedostan kuitenkin omat virheeni ja yritän niitä parhaani mukaan korjata. Mitäs pidätte hevosesta?Maanantaina olin korvaamassa Jokimaalla yhden korvattavista päivistä ja ajoin siellä kaksi hevosta. Iltapäivällä palasin koululle ja tiistaina heti aamusta ratsastustunnille. Pääsin menemään uudella tulokkaalla Veeralla. Laittelin sen rauhassa kuntoon ja lähdettiin maneesille. Tunnin aiheena olivat hidastukset ja lisaykset sekä pienet väistöt. Veera oli alussa tosi hidas pohkeesta ja epätasainen, mutta loppua kohden alkoi sujumaan paljon paremmin! Yksi luokkakaverini Noora tuli katsomaan laukkatehtävän aikana hetkeksi aikaa tuntia ja hän otti pari videota ja kuvaa meistä, kiitos Nooralle :)

istunnastani ei tarvitse tulla sanomaan mitään, opettajat ovat sitä varten ja tiedostan virheeni itsekin :)

Veeralla oli yllättävän mukavat askeleet niin isoksi hevoseksi ja muutenkin se oli ratsastettavuudeltaan juuri sellainen, mistä tykkään. Vaikka meillä ei mitenkään täydellisesti tunti mennytkään, niin tykästyin hevoseen! Käynnissä ja ravissa se oli ihan ok, laukassa se oli tosi kiva sitten, kun sen sai pyörimään. Veera kun meinasi stopata koko ajan raville kesken laukan, joten töitä sai tehdä sen ylläpitämiseksi.Heti ratsastustunnin jälkeen lähdettiin Ninan kanssa maastoilemaan Unskilla ja Muistolla ennen seuraavan tunnin alkua. Minä menin tietysti Muistolla ;) Mentiin rauhallinen lenkki radalla, käyntiä ja hölkkää enimmäkseen, mutta vähän laukkaakin otettiin. Muisto oli tosi rauhallinen ja miellyttävä ratsastaa!

Unski!


Iltapäivä-tunneilla meillä oli äidinkieltä ja niiden tuntien jälkeen lähdettiin asuntolaesojen kanssa seinäkiipeilemään ja syömään. Oli hieman pelottavaa kiipeillä noilla seinillä ilman turvavaljaita, vaikka pudotus ei ollut suuri, niin silti siellä ylhäällä tuli mietittyä muutaman kerran uskallanko hypätä vai enkö! Hauskaa se silti oli ja lämmin tuli. Sieltä jatkettiin matkaa PizzaPuffaan syömään ja herkuttelemaan jätkeillä. Mukava ilta oli kokonaisuudessaan.Keskiviikkona aamupäivällä oli estetunti ja pääsin menemään taas Veeralla :) Veera oli ihan ok, ei ihan niin hyvä kuin edellisenä päivänä, mutta silti hyvä! Tultiin ihan helppoja tehtäviä ympyrällä kahta kavalettia sekä kokorataleikkaalla pientä sarjaa. Veera oli alussa hieman häslä esteillä ja sen hyppyihin oli tosi vaikea mukautua. Lopuksi kuitenkin niin heppa, kuin minäkin, hyppäsi hyvin ja saatiin muutama kiva pomppu. Katsomopääty oli Veeran mielestä tosi jännä, niinkuin videollakin näkyy.. Iltapäivällä oli traktoritunnit ja on ne aina vaan niin yhtä tylsiä, onneksi Matias ja Iiro oli minun ja Ninan kanssa siellä niin ei kuoltu tylsyyteen :D


Torstaina oli aamupäivällä näyttelytoiminnasta pieni "näyttö" eli oltiin maneesissa esittämässä ja arvioimassa hevosten rakenteita. Me otettiin Ninan kanssa Tiina hoidettavaksi ja puunattiin se huolella näyttelykuntoon ;) Itse onnistuin omasta mielestäni hyvin arvioimaan hevosten liikkeitä yms ja itse esittäminenkin onnistui, kun Tiina oli ihan super helppo ja kiva esittää! Iltapäivätunneilla meillä oli ekologisesta jalanjäljestä koe ja päästiin sieltä tosi aikasin ja lähdettiin Ninan kanssa heti talliin.

#teamTIINA


Menin yllätys yllätys Veeralla! Veera oli alkuun tosi jännittynyt ja kyttäsi toden teolla katsomopäätyä, kun pari kertaa sen sinne sain niin unohdettiin se pääty ja jäätiin toiseen päätyyn ympyrälle. Työstin Veeraa hetken ravissa ja aina kun heppa keskittyi se väläytteli ihan hienoja pätkiä! Harmi vain hepan keskittyminen oli useimmiten ihan jossakin muualla kuin minussa.. Laukkaa otettiin rennosti kevyessä istunnassa parin ympyrän verran kumpaakin suuntaan ja sen jälkeen keventelin eteen-alas :) On se vaa ihana hevonen!


Se on hassua ajatella, minä true poniratsastaja tykkään tällä hetkellä kahdesta Asikkalan tallin isoimmista hevosista :D Pikkuhiljaa olen niilläkin oppinut menemään, silloin ekoilla kerroilla oli yhtä tuskaa, kun ei tiennyt miten päin siellä istua.. Veera on kuitenkin yksi sellaisista hevosista, mihin olen rakastunut, se on niin symppis ja ihana. Vaikka päällisin puolin Veera on tosi kiltti, niin pohjimmiltaan sieltä alta pilkistää pienen pieni piru, joka tilaisuuden tullen tulee esille! Eiphän tule tylsää tämän hevosen kanssa ja haasteet eivät lopu kesken ;) Tämän hevosen kohdalla voisi sanoa, rakkautta ensisilmäyksellä ♥


Hieno Veera! 


Ruuan jälkeen lähdin Krissen kanssa maastoon kävelemään melkein tunniksi. Minä Tiinalla ja Krisse Vaakulla. Kierreltiin koulun alueella siellä sun täällä ja ihanassa auringonpaisteessa oli mukava temmeltää rauhassa ilman kiireitä!

Tiinaa melkein kiinnosti

Perjantaina oli Jokimaa-päivä ja taas kaksi heppaa ajettavana. Ensimmäisessä ryhmässä ajoin Siennen ja se oli ihan kiva. Toisessa ryhmässä en ajanut ketään vaan paijailin tarhassa yksin ollutta Rouskua. Ruuan jälkeen kävin ajamassa Tomin kanssa Kertun pelkästään käyntiä, kun sillä toinen etujalka oli hieman turvoksissa :( Kerttu on kanssa sellainen hevonen, mistä tykkään. Siinä on kyllä niin paljon luonnetta ja äkkipikaisuutta, ettei siitä monikaan ihminen tykkää. Karsinaan ei saa mennä ellei se tule ovelle vastaan, sillä muuten se voi potkaista.Ketju pitää laittaa turvan ympäri AINA taluttaessa, ettei hevonen poistu paikalta. Hoitaessa se saattaa potkia ja ne potkut todellakin tulevat yhtäkkiä. Minua Kerttu on yrittänyt kaksi kertaa potkaista ja takakavioita ja häntäremmiä kiristäessä myöskin välillä yrittää jalkoja heilutella. Suitsien laitto päähän on minulta lähes mahdotonta, kun pää heiluu joka suuntaan. Kaikesta huolimatta se on valloittanut tiensä sydämeeni ♥

Miten näin suloinen hevonen voi olla niin pirullinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti