sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Villi H!

DSC_0048

DSC_0029

Tänään olikin Helkailu-päivä pitkästä aikaan ja voi että oli kyllä ihana taas hypätä tutun ja turvallisen ponin kyytiin! Lähdettiin aluksi pelloille tuuppailemaan ja Helka oli vähän tahmea. Se kulki kyllä sinänsä ihan hyvin eteen, mutta silti siinä oli jotenkin sellaista laiskuutta ja vastahakoisuutta, mitä en halunnut. Parin kierroksen ajan, kun sitä kunnolla käski eteenpäin, poni siitä reipastui ja enää ei tarvinnut niin paljoa keskittyä eteenpäin kulkemiseen. Helka myös yritti todella paljon punkea ulos ympyrältä ja ulkoavut joutuivat toden teolla töihin, että sain ponin pysymään reitillä.. Helka yritti tehdä kyllä kaiken välttääkseen työnteon, mutta sitten kun se keskittyi niin sieltä tuli kyllä niin hienoja pätkiä, että huhhuh!

DSC_0020

DSC_0092

DSC_0053

DSC_0085

Ravissa jatkettiin samalla ympyrällä ja siinäkin Helka yritti punkea ulos ympyrältä tai sitten sen sijaan punki sisälle päin. Tehtiin muutamat siirtymiset ravissa ja paljon taivuttelua. Ravissa Helka väläytteli taas hienoja pätkiä, mutta osittain se vain laiskotteli eikä keskittynyt töihin. Vaihdettiin toiselle pellolle, jossa otin laukkaa pitkillä sivuilla. Helka nosti laukat suht'hyvin, mitä nyt pari huonompaa nostoa tuli kun unohdin valmistella kunnolla. Laukassa en vaatinnut mitään ihmeellistä vaan mentiin kerrankin niin kuin Helka halusi. Vähän se laukassa yritti punkea Jennan luokse, kun se kuvasi pienen matkan päässä. Muuten Helka oli laukassa ihan ok.

DSC_0052

DSC_0076

DSC_0093

DSC_0126

DSC_0118

Tultiin muutama hyppy pellolla yhdelle pystylle ja siitäkös se poni riemastui... Oli kyllä turha yrittää hidastella, kun sieltä tuli sellaisia hyppyjä ettei mitään rajaa.. Se on ärsyttävää, kun pieni poni alkaa pomppimaan suuntaan ja toiseen vedellen päätä kaikkiin suuntiin, siinä on kuskilla tekemistä pysyäkseen kyydissä! Onneksi kuitenkin kyydissä pysyttiin vaikka välillä meinasin sieltä luisua alas. Hypyt sujuivat pääosin hyvin, yksi pudotus tuli, kun olin lähdössä jo hyppyyn mutta poni ottikin yhden laukan väliin eikä kerennyt nostamaan jalkojaan enää tarpeeksi. Itsellä oli hommat hanskassa ja hanskat hukassa, tuntui etten oikein tiennyt miten päin siellä kyydissä olisin ollut. Kuvissa kuitenkin istuntani näyttää ihmeen hyvältä :D

DSC_0143

DSC_0145

Helkalta kun ei ollut energioita lähtenyt yhtään hyppyjenkään jälkeen, lähdin käymään lumenkaatopaikantiellä vähän laukkaamassa. Se oli onneksi hyvässä kunnossa, niin siinä pystyi ihan kunnolla menemään. Laukattiin rauhallista laukkaa ensin pieni pätkä ja sen jälkeen tultiin takaisin päin reipasta vauhtia. Kyllä se poni aika kovaa pinkoi menemään, kun sai vähän päästellä. Sen jälkeen olikin taas pitelemistä, että saatiin tehtyä kunnon loppuverryttelyt ravissa. Ravissa Helka väläytteli taas mitä hienoimpia liikkeitä, harmi vain niitä ei ikinä saa kukaan ikuistettua! Oli kyllä ihana ratsastaa pirteällä ponilla ja ilmakin oli tosi kiva! Sieltä se kesä pikkuhiljaa saapuu :) Tallissa hoidin Helkan pois ja siitä lähdettiinkin maneesille, kun lähdin kuvaamaan Jennan ja Fasun estetreenejä. Siitä voitte lukea lisää Jennan omasta blogista ;)

DSC_0141

DSC_0149

Tuli kyllä taas sellaiset stoorit kirjoiteltua päivän ratsasteluista, propsit heille ketkä sen jaksoivat lukea! Huomenna palailen taas takaisin koululle, mutta tulen ehkä piakkoin julkaisemaan yhden postauksen tulevista suunnitelmista kilpailujen suhteen :)

DSC_0002

2 kommenttia:

  1. oot kauheen ilosen näkönen vaikka poni olikin aika villin näkönen joissakin kuvissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nojoo ei tuolla selässä voi olla nauramatta/hymyilemättä :')

      Poista