torstai 27. syyskuuta 2012

ERIKOISPOSTAUS: mielipidekirjoitus

Heippa taas kaikille! Tällä kertaa teinkin vähän erilaisen erikoispostauksen, nimittäin kirjoitan teille bloggauksesta eli blogeihin kirjoittamisesta. En tiedä kuinka monea henkilöä tämä kiinnostaa, mutta itse halusin ottaa tämän esille. Toivottavasti myös onnistun tässä. Huomatkaa myös, että tämä on minun mielipiteeni tästä asiasta, te voitte olla joko eri mieltä tai samaa mieltä. Toivon myös, että tämä asia herättää teissä keskustelua ja kommentoisitte kaikki tästä asiasta jotain :)!

Bloggaaminen

Bloggaaminen on blogiin kirjoittamista tunteista, eläimistä, vapaa-ajasta ja kaikesta mitä blogin kirjoittaja vain keksii kirjoittaa. Blogin kirjoittaja pystyy tekemään blogistaan omanlaisensa niin, että blogia on mukava kirjoittaa. Yleensä ihmiset kirjoittavat blogiin oman ilonsa vuoksi, jotta saavat kirjoittaa päivänsä talteen tai purkaakseen tunteita jotenkin. Blogikirjoituksia voi myöhemmin palata taakse päin lueskelemaan. Blogien suosio on noussut valtavasti ja tuntuu, että melkein kaikilla olisi blogi. On myös henkilöitä jotka eivät ole koskaan kuulut sanaa "blogger", mutta niitä on nykyään vähemmän. Hevosblogit ja lifestyle-blogit ovat suuressa suosiossa, mutta myös kynsilakka-, muoti-, politiikka-, mielipide- ja leffojen arvostelublogeja löytyy valtavasti. Valitettavasti monien bloggaamisen innostus vähenee, jos ei blogiin tule lukijoita tai jos aika ei riitä.

Olen myös itse huomannut, että suosittuihin blogeihin tulee paljon valituksia ja negatiivisiä kommentteja. Pahimmillaan alkaa hevostalli.netissä kulkemaan juoruja ja valheita ihmisistä, keitä he eivät edes tunne. Lähes jokaisen kommentin pystyy selvittämään, kuka sen on kirjoittanut, joten siksi kannattaa miettiä monta kertaa mitä blogeihin kirjoittaa..Olemme koulussa käyneet läpi, miten netissä kannattaa käyttäytyä ja suosittelen teitäkin perehtymään tähän sivustoon. Se on yleishyödyllinen sivusto, mihin on tiivistetty paljon tietoa netissä käyttäytymisestä. Haluan vielä korostaa, että älä ikinä puhu netissä kenestäkään mitään, mitä et voi hänelle suoraan sanoa!

Kun blogin ilmapiiri pysyy iloisena, on niin kirjoittajan kuin lukijoiden mukavampi olla. Ilkeät kommentit ovat paljon aiheuttaneet mielipahaa monille ihmisille, joten muistakaa käyttäytyä asiallisesti. Nimettömästi huuteleminen on todella typerää ja jos jokin asia ei miellytä sinua, niin puhu siitä kasvotusten jonkun henkilön kanssa ja mieti miten voisit ilmaista nätisti asiasi kyseiselle henkilölle. Rakentavan kommentin antaminen ei yleensä ihmisiä haittaa, mutta joillain ihmisillä saattaa olla vaikeaa erottaa rakentavan kommentin ja negatiivisen kommentin ero..

Olen myös huomanut, että blogeista kopioidaan toisen kuvia ilman lupaa ja joskus niitä jopa väitetään omiksi kuviksi. Jos jokin kuva on niin hieno, että välttämättä haluat sen, niin kysy ensin lupaa kuvan omistajalta saisiko sen ottaa. Jos sitä ei saa ottaa, niin sitten sitä ei oteta, mutta jos sen saa ottaa niin muistakaa laittaa lähdeviitaukset mistä kuva on otettu. On todella inhottavaa kun jotkun bloggaajat joutuvat laittaa joka ikiseen kuvaan copyt vain siksi, että joku kopioi niitä ilman lupaa."Aineiston luvaton käyttö saattaa johtaa taloudellisiin korvausvaatimuksiin ja muihin oikeudellisiin seuraamuksiin".

Itse kirjoitan blogia omasta tahdostani. Vanhoja postauksia on kiva lukea jälkikäteen, niistä voi löytyä jotain mielenkiintoisia asioita ja erityisesti muistoja. Itsellänikin on blogissani jo kohta 100 lukijaa, enkä ikinä olisi voinut kuvitella saavani niin paljoa lukijoita. Ihan huikea määrä! Muistakaa, että jokainen aloittaa nollasta. Kenenkään blogi ei ole heti ollut julkkisblogi, joten älkää lannistuko heti jos ette saa uusia lukijoita jatkuvasti. Blogissa kannattaa paljon kiinnittää huomiota blogin ulkoasuun, kirjoitustyyliin sekä siihen mitä kirjoittaa. Kuvat ja videot ovat aina olleet plussaa kirjoittamisessa, ne elävöittävät blogia! Myös kommentit ovat tärkeitä bloggaajille, sillä niistä tulee itselleen se tunne, että joku oikeasti lukee blogia. Itsekin saan todella harvoin kommentteja, mutta yritän olla lannistumatta niistä, joten yrittäkää myös te :)!

Jatkakaa hyvin mielin kirjoittamista blogeihin, olkaa kohteliaita ja osoittakaa kiinnostusta muiden blogeja kohtaan, niin hekin tekevät sen teille. Kiitos kaikuu aina takaisin :)! Älkää masentuko yhdestä huonosta kommentista, mutta jos niitä jatkuu koko ajan, niin kannattaa puhua asiasta jollekin ja katsokaa saatteko tehtyä asialle mitään. joillakin se ei vain lopu vaikka kuinka yrittäisi :/. Kiinittäkää myös itse huomiota netiketin sääntöihin älkääkä toimiko niitä vastaan! Niin kaikilla on mukavampi olo ja bloggaus pysyy hauskana!

Teksti © Erika Ahtiainen

kiitos ja kuittaus ♥

7 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä, täyttä asiaa. :) Sulla on kyllä tosi kiva blogi!

    VastaaPoista
  2. jotenkii muistuttaa velho verkko tunteja ja kaikkien rakastamaa netikettiä :D

    VastaaPoista
  3. tosi hyvin kirjotiti tämän asian cx

    VastaaPoista