sunnuntai 2. syyskuuta 2012

seuraestekilpailut Kiviharjussa 2.9

Heippa! Olimme siis Vinskin kanssa tänään ekoissa yhteisissä estekilpailuissa. Eräs blogini lukija toivoi hieman tarkempaa postausta kisapäivästä, joten ajattelin tehdä tämän nyt sitten pidemmän kaavan kautta :) Toivottavasti tykkäätte! Ja kertokaa sitten, tuliko tästä jo liian pitkä!

Kaikki kuvat ulkoa ovat ottaneet Sirkku Riitala ja maneestista olevat kuvat Linda Lantta. Sirkku on myöskin kuvannut verryttelyhypyt ja muuta mukavaa ja kisaradan Jenna Rämä. Kiitokset kuvaajille, ja jos lisää kuvia löytynee joltakin niin saa ilmoitella! :)


Aamulla heräsin kahdeksalta ja lähdin tallille puoli yhdeksältä. Ilona jäi vielä nukkumaan niille ja tuli hieman myöhemmin tallille. Tallilla autoin ensin tallin omistajaa aamutallin teossa ja laitoin Vinskille karsinaan aamuheinät. Aamuheinien jälkeen aloin harjailemaan käytävällä Vinskiä, kun tallin omistaja lähti jo tallilta. Harjasin ponin läpi kokonaan sekä selvitin hännän ja harjan. Yhdessä kohtaa Vinski vain hyppäsi pystyyn ja sen pää osui kattoon, mitään kummoisempia ei kuitenkaan tapahtunut, otsasta lähti vain vähän karvaa.. Sen jälkeen poni seisoi kuin tatti kaytävällä :D


Harjauksen jälkeen katsoin vielä, että kaikki varusteet olivat mukana ja laitoin heinäverkkoon heinät valmiiksi. Laitoin Vinskille kuljetukseen ihan vain pelkästään jännesuojat etu- ja takajalkoihin. Olimme suunitelleen, että Maarit(kuski) tulisi kymmeneltä tallin pihaan kopin kanssa. Varasimme siis hyvin aikaa mm. lastaukseen! Kuitenkin vähän ennen kymmentä Maarit soitti minulle, ettei niiden auto käynniustynyt niiden tallin pihalta enään :D Hetken ajan minulle tuli paniikki, että en pääsisikään kisoihin. Kuitenkin vähän kymmenen jälkeen Maarit hurautti kopin kanssa tallille ja pääsimme lastaamaan Vinskiä.Alussa Vinski vähän katseli koppia olisiko sinne pakko mennä, mutta kuitenkin herkkujen perässä tuli alle kymmenessä minuutissa koppiin ja pääsimme lähtemään! Olimme Kivarissa yhdeltätoista, eli aikaa oli reilusti! Emme ottaneet vielä ponia kopista ulos, vaan lähdimme katselemaan, oliko rata jo tehty. Mitään ei oikeastaan vielä ollut valmiina, joten menimme autolle odottelemaan vähäksi aikaan. Joskus kahdentoista aikaan Vinski alkoi jo hieman hermostua ja huutelemaan, joten otimme sen pois kopista.


Vähän oli Vinski hiessä, mutta heitimme fleecen päälle ja kävelytimme sitä reilusti. Hetken päästä pääsin jo ilmottautumaan, sekä vilkaisemaan hieman rataa. Rata oli sama, mikä oli aiemminkin ollut Kivarissa, joten osasin radan jo melko hyvin. Ristikkoluokan aikana menin kentälle verryttelemään Vinskiä kaikissa askellajeissa ja poni oli laiskempi kuin kotona! Kuitenkin laukka pyöri paremmin kuin kotona. Hieman arvelutti radalle ja maneesiin meno, että liikkuuko se ollenkaan eteenpäin, vai kiikuttaako se minua maneesia ympäri.. Loppuajan kävelytin ponia siihen asti, kunnes pääsin tutustumaan rataan ja verryttelemään maneesiin.


Maneesissa otin aluksi vähän ravia sekä laukkaa, jonka jälkeen tulin ensin vasemmassa kierroksessa verryttelyesteen. Ensimmäinen hyppy tuli hiukan juureen, joten otin toisen hypyn, joka sujui hieman paremmin. Kävelytin siinä välissä, ennenkuin vaihdettiin suuntaa. Oikeaan kierrokseen sain heti ensimmäisellä kerralla hyvän hypyn, joten lopetin siihen! Sitten vain ulos odottelemaan omaa vuoroa! (alla olevan videon on kuvannut Sirkku. Siinä on videoa ulkoonta ja sitten verryttely)


Lähdimme luokassa viidentenä. Radalle päästyämme tervehdin tuomaria ja otin pitkän sivun vähän reippaampaa laukkaa. Suurin osa hypyistä tuntui selästä hyvältä, mutta sitten videolta ne ei näyttäny miltään parhaimmilta :D No kuitenkin, pääasiana oli se, että pidätteen ja pohkeet meni läpi ja Vinski meni tosi hyvin radan! Perusradalta saatiin puhdas ja lähdin hyvillä mielin uusintaan. Uusinnassa kuitenkin kävi pieni kömmähdys. Rupesin itse hätäilemään liikaa, joten käänsin liian pienen tien uusinnan sarjalle, jonka seurauksena poni kielsi. Otettiin seuraavaksi hiukan pidempi tie ja tultiin loppurata rauhassa. (Kiitokset Jennalle videosta, sekä älkää välittäkö äänistä :D)


Olin tosi tyytyväinen rataan ja Vinskiin, kuinka nätistikkään se oli loppujen lopuksi kisapaikalla ja kuinka hyvin toimi radalla! Nyt vain odotellaan, josko tulisi lisää kilpailuja niin niihin olisi kiva lähteä uudelleen Vinskin kanssa. Toki myös Helkalla haluan kilpailla ;)


Radan jälkeen vielä kävelytin Vinskiä, jonka jälkeen purettiin Vinski. Kuitenkin.. Vinski päätti heittää hankalaksi lastauksessa, eikä olisi millään halunnut mennä koppiin niinkuin mitenkään.. Kuitenkin loppujen lopuksi saatiin se koppiin niin, että molemmilla puolilla oli liinat ja yksi huusi raipan kanssa takana ja mie vedin. Kyllä se sitten sinne koppiin suorastaan juoksi kovaa vauhtia.. Tyhmää tuollainen pelleily, kun ilmeestä jo näki ettei Vinski sitä koppia pelännyt kun tuli kuitenkin puoleen väliin asti!

hahah mikkä kuva :'--D Oli pakko laittaa kun taustalla näette kannustusjoukkoni ;)

Käytiin vielä katsomassa loput radat 80cm, jonka jälkeen meidän oli tarkoitus lähtä. Me olisimme kyllä lähteneet, mutta Maaritin auto teki taas saman, niinkuin aamulla ettei se käynnistynyt enään.. Siinä sitten muutamia minuutteja itkettiin ja naurettiin samaan aikaan, kuinka hyvä tuuri voi olla! Kyllä se auto sitten loppujen lopuski lähti käyntiin ja päästiin tallille lähtemään!


Tallilla sitten purattiin auto ensin, jonka jälkeen otettiin Vinski pois kopista. Pestiin Vinskin jalat ja juotettiin se melassivedellä. Laitoin Vinskille linimentit ja pintelit jalkoihin yöksi ja vaihdettiin loimi. Sitten vain poni karsinaan huilimaan, olihan sillä ollut rankka päivä takana! :') Vinksi on hassu, mutta super ♥6 kommenttia:

 1. Uu hienoja olette! ♥ Oikein kiva postaus ja ei ollenkaan ollut liian pitkä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla että postaus meillytti :')♥ Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Ei tää liian pitkä ollu, just kiva postaus! :) Ootte hienoi ♥ Ja sulla oli paras koutsi ;) ens kerral voitatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei ollu liian pitkä :) Voitetaa toki, jos sä et tuu neuvomaan mistä pitää kääntää xD!

   Poista
 3. kröhöm sirkku kukahan se paras koutsi olikaa :D? mä tuun ens kerral neuvoo ni johan voitatte ;) no ei :d vinski on söpö mut tyhmä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei teist kummastakaa ollu mitää hyötyy siellä :D joo älä neuvo D: Mitä vikaa Vinskis on hei????? D::D:DDDd

   Poista