maanantai 1. syyskuuta 2014

Huonot tavat tallilla

Toteutukseen pääsi Tiian keksimästä viikkohaasteesta "huonot tavat" -haaste. Vaikka näitä huonoja tapoja löytyy useilta ihmisiltä, niin ei kenenkään näitä silti kannattaisi tehdä. Jokaisessa huonossa tavassa on aina oma riskinsä, mitkä kaikkien pitäisi ymmärtää ja sisäistää. Tässä vaiheessa en voi kuitenkaan itseänikään kehua, sillä näitä tulee tehtyä lähes aina tallilla.. Ehkä nämä sitten oppii kitkemään pois, kun oikeasti jotakin sattuu. Toivottavasti kuitenkaan koskaan ei tule tapahtumaan mitään ikävää.

Crocseilla kulkeminen tallissa. Tästä sain juuri kuulla viime viikon perjantaina, kun eräs tuttumme oli tekemässä Tokkolassa työt ja näki minut hoitamassa Pihlaa crocsit jalassa. Ne ovat olleet jo monien vuosien aikana top 3 tallijalkineiden listalla. Olen melkein aina crocsit jalassa tallilla, jos vain mahdollista. Talvisin on sitten jotkin lämpösemmät kengät ja mutakeleillä kumisaappaat. Crocsit eivät ole todellakaan turvalliset, sillä ne ovat vain ohuet läpyskät jaloissa ilman minkään näköistä jälkeä. Tulee nättiä karua jälkeä jalkoihin, kun hevonen tallaa jalan päälle. Crocsit ovat myös liukkaat, jos ne kastuvat eikä pohjissa ole juurikaan pitoa.


Hevosen päästäminen vapaaksi. Kun olen viemässä hevosta/ponia tarhaan, saatan päästää sen aikaisemmin jo vapaaksi, jos näen porttien olevan auki. Aina ne ovat tarhaan kyllä menneet, sillä ne ovat siihen opetettu. Sama koskee iltaisin esim. shettiksiä hakiessa sisälle. Päästän usein Munkin vapaana tulemaan talliin, sillä se tulee kiltisti muiden ponien perässä.

Kännykän käyttö ratsastaessa. Kuinkahan monta kuvaakin olen ottanut ratsastuksen aikana, esimerkiksi maastoillessa. Tai selannut somea ja laitellut kaverille viestiä. Mutta kuinka turvallista tämäkään loppujen lopuksi on? Entä jos hevonen säikähtää, kun olet nenä kiinni puhelimessa? Onneksi näiltäkin olen itse välttynyt ja vain kerran kännykkäni on tippunut ratsastuksen aikana, niin että siihen tuli pieni särö.

Kesälomalla Sirkun kanssa alkuverkat maastossa, "turvallisesti" olen kuvannut kännykällä.. :D

Hevosen hännän harjaaminen. Harjaan lähes tulkoon aina hevosen hännän suoraa hevosen takana. Tästä on aina valitettu joka paikassa, mutta se on nopeampi saada selvitettyä kun pyörii hevosen takana sivuilla ja keskellä.. Tuntemattomien hevosten hännät harjaan kuitenkin sivuilta, kun en tiedä miten ne reagoivat takana olemiseen. Ei mitenkään järkevää, sillä mitä jos hevonen vaikka yrittää potkia kärpäsiä ja vahingossa osuukin sinuun?

Näitä huonoja tapoja löytyy kyllä lisääkin, mutta tässä nyt niistä ehkä ne "pahimmat". Haasteessa pyydettiin haastamaan kaksi bloggaajaa tähän mukaan. Toivon, että tähän haasteeseen lähtevät mukaan Riina ja Nea. Pistetään huonot tavat kiertämään :D

2 kommenttia: