perjantai 26. syyskuuta 2014

Työssäoppi alkoi!

Tätä postausta kuvittavat kesän alulta julkaisettomat Minni-kuvat



Mulla on tajuttoman hyvä fiilis! Kerrankin tuntuu, että olisin onnistunut jossakin päätöksessä. Eilen iltapäivällä minulla alkoi työssäoppi ja sain nyt varmistuksen, että saan kirjoittaa blogiin, mitä teen tallilla ja niin edelleen. Olen Valkealassa pienellä "yksityistallilla", jossa pidetään mm. valmennustoimintaa ja hevosten ratsutusta. Tallin henkilökunta on antanut minulle positiivisen ja tarkan kuvan tallista ja sen toimintatavoista. Perehtyttäminen on jokaisessa asiassa sujunut hyvin ja aika hyvin olen jo nyt oppinut sielä olemaan! Viihdyn tallissa ja hevosetkin olen oppinut tunnistamaan!



Olen päässyt nyt molempina päivinä ratsastamaan. Eilen menin Destinalla. Se on vuonna 2001 syntynyt puoliveritamma. Noora opetti minua samaan aikaan parin muun ratsukon kanssa ja työskenteltiin pääty-ympyrällä. Desti on herkkä ja se vaatii tismalleen oikean ratsastuksen, koska muuten se suuttuu ja saattaa keulia. Tätä se eilen pari kertaa teki, kun en osannut pyytää oikein. Pikkuhiljaa Desti alkoi pätkittäin toiminaan, mutta edelleen hermostui minun epäselvistä ohjeista ja protestoi niille. Laitettiin Destille loppuajaksi gramaanit ja sen jälkeen loppui pelleilyt. Destin harjoitusravia oli todella kiva työstää ja mielestäni se sujui hyvin!

Tänään kolmevuotias friisiläistamma Jaska pääsi kanssani hommiin. Juoksutin ensin sitä liinan päässä jonkun aikaa, ennenkuin kipusin selkään. Tein Nooran käskystä sillä käynti-ravi siirtymisiä ympyrällä ja Jaksa toimi todella hyvin! Jaska on todella herkkä äänelle ja riittää kun sille puhuu rauhallisesti, niin se siirtyy käyntiin ja pysähtyy. Sai siis olla tarkkana, että aina ei tavinnut pysähtyä, vaikka ravista käyntiin sen halusinkin! Jaska oli oikein fiksu ja hyväntuntuinen näin nuoreksi hevoseksi :)



Millaisia postauksia haluaisitte minun tekevän työssoppimisestani? Kiinnostaako teitä, keitä hevosia minä ratsastan ja haluatteko ratsastuksista kuinka tarkkaa analysointia? Pitäisi joskus saada joku kuvailemaan ratsastusta, mutta kun en osaa etukäteen sanoa, milloin minä aina pääsen ratsastamaan :/ Haluatteko kuulla esimerkkejä tallipäivistäni? Yritän jossakin vaiheessa ottaa kännykällä jotain kuvia ohimennen, mutta en lupaa mitään! En nimittäin yleensä pidä kännykkää mukanani tallissa. 



6 kommenttia:

  1. Siis ootko Nisulan Nooralla Kiviharjussa työssäoppimassa? Vai ymmärsinkö nyt aivan väärin?

    VastaaPoista
  2. Voit tehä Noran kanssa yhteisen videopostauksen ;))))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miks must vähän tuntuu ettei siitä tulis kovinkaan julkaisukelpoinen jos tehtäis yhes videopostaus :DDD

      Poista