keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Helka + esteet = superponi

Tää päivä onkin mennyt Kouvolassa suurinpiirtein, sillä olin tänään ratsastamassa Helkalla. Jenna oli kipeänä, joten hän ei tullut tallille. Jouduin menemään aikaisemmin tallille, koska minun piti keritä illaksi kotiin hoitamaan koiraamme. Ellakaan ei tullu tallille samaanaikaan vaan meni myöhemmin iltapäivällä.

Hain Helkan tarhasta ja harjasin sen läpi. Jalat olivat todelliset mutajalat ja niissä kesti aika kauan saada ne puhtaiksi, että suojat sai jalkoihin.. Laitoin Helkalle suojat, satulan ja suitset jonka jälkeen kipusin selkään ja kiristin vyön. Helka yritti olla hieman erimieltä, että poistuisimme tallin pihalta läheiselle hiekkatielle ja alkoi pukittelemaan ja hyppimään suuntaan taikka toiseen. Hetken ajan Helka pyöri tallin pihassa, kunnes suostui lähteä tallin lähettyviltä pois.

viimekesäinen puomitreeni

Käveltiin hetki pitkin ohjin, jonka jälkeen ravailin pari kierrosta kumpaakin suuntaan löysemmällä ohjalla. Sen jälkeen aloin ottamaan ravia tuntumalla, mistä ei aluksi meinannut tulla mitään.. Poni yritti sinkoilla jokaiseen suuntaan laukalla ja oli jo vaikeaa saada se pysymään kierroksen verran ravissa.. Lopulta kuitenkin Helkakin ymmärsi, että halusin ravata ja sen jälkeen alkoi ravissa sujumaan hyvin! Ravin jälkeen otin laukkaa kumpaakin suuntaan ja se onnistui heti alussa jo hyvin! Laukatkin nousivat silloin kun pyysin nostamaan.

Laukkojen jälkeen kävelin hetken. Ajattelin ravata yhden läheisen pienen mäen ylös, mutta mäessä Helka päätti itse lähteä laukkailemaan ja minä roikuin pitkin ohjin kyydissä, koska en ollut varautunut yhtään. Kun Helka laukkasi mäen päälle, poni heitti ilopukin mäen päällä. Hupsu poni :)

viimekesäinen superestetreeni

Verkkojen jälkeen aloin ottamaan hyppyjä yhdelle (n. 50cm) esteelle ja ne onnistui paremmin kuin hyvin! Ei yhtään pudotusta ja saatiin hyvät ponnituspaikatkin aina esteille. Muutaman kerran jouduttin venymään vähän enemmän, mutta juureen ei tultu juuri laisinkaan :)! Helka tykitti esteiden yli.

Hyvien hyppyjen jälkeen otettiin eteen-alas ravit ja loppukäynnit. Tallilla purin Helkan, kävin pesemässä suojat, siivosin Helkan ja Fasun karsinan, tein Helkalle vedet ja heinät valmiiksi karsinaan sekä venyttelin ponin. Lopuski vielä vein Helkan loimineen ulos raittiiseen syysilmaan .. Pyöräilin takaisin Jennalle ja pääsinkin Ilonan kyydissä takaisin kotiin, kun he olivat Kouvolassa samaan aikaan :)

viime estekisat c. Veera N

Mitä mieltä olette tälläisestä postauksesta, että kerron yhdestä päivästä tälleen tarkemmin ja pidemmin? Vai haluatteko tälläisiä vain kuvien kera? Saa myös ehdotella jotain aihetta, mistä seuraava arpapalkinto voisi tulla :)

8 kommenttia: