lauantai 13. heinäkuuta 2013

13.7. Kaitsu seuraesteet Nastola - mun eka 80cm!

Pitkä, mutta onnistunut kisapäivä takana. En voi sanoin kuvailla tätä tunnetta, kuinka olen ylpeä itsestäni ja vielä ylpeämpi kaitsusta! Jännitys on taakse jäänyt ja happyface on tullut tilalle :') Oma kisapäiväni starttasi käyntiin jo kello 5.45 ja kotona olin takaisin puoli seitsemän jälkeen illalla. Koko tuona aikana olin syönyt pari muroa ja puolikkaan sämpylän, hieman oli nälkä.

palkintojen jaosta otetut kuvat © Anni Hämäläinen, estekuvat © Roosa helle !
Lisää kuvia tulee seuraavaan postaukseen

Oltiin kisapaikalla hyvissä ajoissa eikä ollut mikään kiire. Kerkesin rauhassa katsella rataa, joka olikin hieman tavallista erilaisempi. Muuten rata oli ihan 'normaali', mutta tyyliarvostelun perusteella siihen oli laitettu pari ravipuomia vitosesteeksi, joilleka piti siis tulla ravissa. Näin tuomarit näkivät hieman paremmin, miten hevosen ja ratsastajan yhteistyö pelittää. Aluksi kauhistelin tätä hirmu paljon, mutta turhaan.


Kävin ensimmäisen luokan lopussa verkkaamassa Kaitsua maneesissa, pari hyppyä kumpaakin suuntaan ja sen jälkeen radankävelyyn. Maneesissa Kaitsu oli koko ajan hirmu jännittynyt ja puski apuja vasten, eritoten ravissa. Laukassa sain vähän paremmin kontorollia poniin, mutta aina esteelle käännettäessä poni sinkosi hirmu vauhtiin.. Radankävelyn jälkeen menin vielä uudestaan maneesiin ja sitten olikin minun radan vuoro.


Ajattelin Kaitsun sinkoilevan suuntaan ja toiseen radalla, mutta suureksi yllätykseni Kaitsu oli ihan superhyvä ratsastaa! Sitä pystyi pidättämään kohtuu hyvin ja eteenpäin vieviin apuihin ragoi haluamallani tavalla. Huomasin radan jälkeen videolta katsottuna, että aina kun jäin ennen estettä suuhun kiinni niin ei paikka osunut yhtään. Sen sijaan kun annoin Kaitsun edetä samalla temmolla loppuun asti, hypyt sujuivat paljon paremmin. Mitään pahoja mokia ei tullut ja ravipuomitkin onnistuivat hienosti :)Mun radan jälkeen oli hirmu pitkä odotusaika, että viimeinen luokasta lähti. Loppujen lopuksi olimmekin kaitsun kanssa sijoilla neljäntenä ja voi sitä hymyn määrää siellä palkintojen jaossa! En pystynyt olemaan hymyilemättä/nauramatta, kunniakierroksella Kaitsu oli todellakin kierroksilla ja veteli pää ylhäällä ihan innoissaan.


Palkintojen jaon jälkeen nopeasti uudelleen pikaisesti rata katsomaan, josta suoraan maneesiin verkkailemaan. Kaitsu oli taas maneesissa jännittynyt, vielä pahempi mitä se oli ollut 70cm verkassa.. Verkkahypyt sujuivat vaihtelevalla menestyksellä, ja lähdinkin radalle hieman epäröivin mielin.


Otin ensimmäiselle esteelle ihan hirveästi kiinni, Kaitsu alkoi kiemurtelemaan, mutta hyppäsi kuitenkin yli hyvin. Toiselle esteelle otin myöskin ihan hirveästi kiinni, jonka takia tuli lähelle. Kolmannelle esteelle otin liikaa kiinni ja hyppäsi läheltä.. Neljännelle esteelle, joka oli sarja, otin taas liikaa kiinni ja Kaitsu meinasi jo kieltää.. Sain kuitenkin esteestä yli ja sarjan b-osa meni hyvin. Ravikohta ja koko loppurata meni superhyvin, kun en jäänyt itse vetämään suuhun vaan annoin edetä sujuvaa laukkaa. Kaitsu oli kyllä supermagea poni, joka hyppäsi hyvin kuskin pienistä mokailuista huolimatta! Tämä oli mun ensimmäinen 80cm kisoissa, mutta ei se loppujen lopuksi ollut edes paha. Nyt parin viikon päästä olisi suunnitelmissa startata Riihimäellä 80cm.Olin kyllä ratojen jälkeen niin lopen uupunut, kun en ollut radalla hengittänyt vissiinkään :D Oltiin hetken aikaa 80cm sijoilla, mutta sitten loppupäästä tulivat ponit ohitse ja jäätiin 10. sijalle. Oon kyllä tosi tyytyväinen itseeni ja ertyisesti Kaitsuun. Nyt kun itse saan pienet virheeni pois, niin hyvä tulee! Ainiin, tyyliarvosteluluokista sai tälläiset pöytäkirjat, niin niistä kännykkäkuvat näytille. Toivottavasti niistä saa jotain selvää..


70cm arvostelupaperi. 

80cm paprut.

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus:) En ymmärrä noissa papereissa miten poni alkaa jäädä pieneks ku näyttää just sopivalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) joo en mäkää ymmärrä :o

   Poista
  2. Se nyt vaan vähä mihin on tottunu. Sä oot tottunu menemään pienemmillä poneilla, mutta itse ratsastuskoulussa ratsastavana mulle ei koskaan laiteta noin pientä ponia, suhteessa pituuteen.

   Poista
 2. Jos mulla vaan olis rahaa ja mahollisuus nii lähtis poni mulle uuteen kotiin, on se vaan paras <3

  VastaaPoista