maanantai 22. heinäkuuta 2013

viikonloppu Helkailua

Mulla on ihan hirveä kiire nyt kirjoittaa, koska kohta (parin-kolmen tunnin päästä) Tanja tulee meille ja se on meillä perjantaihin asti. Jos joku ei muista, niin Tanja on Vinskin entinen hoitaja ponin edelliseltä tallilta ja se kävi viime kesänäkin meillä katsomassa Vinskiä :) Meillä on aika paljon suunniltemia tulevalle viikolle, niin katsellaan miten päästään blogeja päivittelemään!

Mun piti eilen tulla jo kirjoittamaan teille viikonlopusta, kun olin taas pitkästä aikaa Helkailemassa! Lauantaina käytiin Jennan kanssa 45 minuutin maastossa, jonka jälkeen pyörittiin vartin verran läheisellä hiekkatiellä ottaen vähän tuntumaa poneihin ja loppuverkkaillen. Helksu oli maastossa tosi kiva, hiekkatielläkin se väläytteli hyviä pätkiä vasempaan suuntaan. Oikeaan suuntaan Helka oli aika jäykkä, mutta loppua kohden vertyi hitusen.Otin kännykällä yhden laukkapätkän videolle, laatu loistaa!

Sunnuntaina ratsastin Helkalla ilman satulaa kentällä. Kenttä oli päädyistä aika huonossa kunnossa sateiden jäljiltä, niin mentiin pelkästään keskiympyrällä. Sain idean tehdä Helksun kanssa vastataivutuksia ja ne sujuivat tosi hyvin! Tehtiin käynnissä aina pätkiä vasemmalle taivutettuna ja pätkiä oikealle taivutettuna, koko ajan keskiympyrällä edeten kumpaakin suuntaan. Ravissa Helka oli ihan Ok, kevyt kädelle, mutta takajalat olivat jäykät, eikä Helka millään tahtonut venyttää askeltaan. Helksulla on vissiinkin kiima, niin siitä johtunee varmaan takapään jäykkyys. Ravissa jatkettiin samalla tavalla kuin käynnissä. Laukkaa Helka ei meinannut pyörittää sitten yhtään, niin Jenna laittoi meille viuhkapuomit, joista oli vähän hyötyä. Kerran Helka onnistui arvaamattomasti tiputtaa minut, kun normaalisti laukattiin ympyrällä ja poni pomppasikin yhtäkkiä askeleen sivuun ilman mitään varotuksia.. Polvi oli loppuratsastuksen sairaan kipeä, mutta kipu onneksi hellitti jo tallissa. Loppuun parin hyvän laukkapätkän jälkeen eteen-alas ravissa. Tallissa venyttelin Helkan huolellisesti ja päästettiin poni takaisin laitumelle.
Illalla kävin vielä Kaitsulla ratsastamassa satulan kera kentällä. Kaitsukin heitti jo alkukäynneissä ihme pupuloikan sivulle eikä ollut kaukana, että sieltä olisin muksahtanut alas. Onneksi oli satula niin selässä pysyin :D Kaitsu oli alkuun aika jäykkä, mutta vertyi loppua kohden tosi hyvin! Saatiin monta kivaa pätkää kaikissa askellajeissa. Tein Kaitsunkin kanssa käynnissä ja ravissa vastataivutuksia, laukassa välillä kokosin ja välillä annoin edetä vähän pidempää laukkaa. Kaitsu oli kokonaisuudessaan tosi hyvä ratsastaa!

2 kommenttia:

  1. Heippa, mä muokkasin sen sun kuvan, ni jos vaan viittin, niin ihan mielellään ottaisin uuden bannerin? (=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo kiva :) Laita mulle sähköpostissa kuvat ja ohjeet niin teen sen! erika.ahtiainen@hotmail.com

      Poista