maanantai 10. joulukuuta 2012

hevostäyteinen päivä

Kerrankin kun minulla on aikaa ja kiinnostusta, niin teen taas pidemmän postauksen yhdestä päivästä. Harmiksi vain ei ole tästä päivästä kuvia, joten yritän joihinkin väleihin survoa vanhoja kuvia.. Hihii, mulla on 20.12 synttäriit ja täytän kuusitoista ! Tosi epäreilua silleen, kun mulle kaikki antavat joulu- ja synttärilahjan samassa kun ovat niin lähekkäin. Ihan samalla tavalla mäkin voisin tehdä kesäkuun lapsille, että annan joululahjan siinä samassa :D! Minusta on kivaa antaa kavereille lahjoja, varsinkin jos ne ovat rakkaudella tehty/ostettu <3

Maanantai 10.12.2012 

Päiväni alkoi aamu kuudelta, kun heräsin. Herätyskello olisi ollut soimassa paljon myöhemmin, mutten saanut enään nukutuksi vaan pomppasin sängystä ylös ja koneelle. Tulin ensimmäiseksi lukemaan blogit ja selaamaan facebookin uusimmat jutut. Hieman myöhemmin puin tallivaatteet päälle, söin kaakaomuroja ja lähdin odottelemaan ulos kyytiä, kun Vesku tuli hakemaan minut tallille.

Teimme Veskun kanssa tänään työt puoliksi ja ensimmäisenä jaoimme hevosille aamukaurat. Sillä välin, kun hevoset jäivät syömään kaurojaan, me menimme laittamaan tarhoihin heinät. Rupesimme viemään hevosia ulos ja kun oli niin hyvä ilmakin, ei tarvinnut ketään loimitella! Jätimme pari heppaa sisälle heiniä syömään, koska lähdimme liikuttamaan niitä, kunhan karsinat olivat siivottu. Kävimme toki karsinoiden siivouksen jälkeen syömässä "lounas" vanhassa kelossa, ennenkuin lähdimme hevosia liikuttamaan.

Taiteellinen lahjakkuus :)

Ensimmäiseksi lähdettiin liikuttamaan Veskun oma hevonen Erica ja tallin hevonen Eppu. Vesku ajoi Ericaa ja mie tulin perässä ratsain Epulla. Ei menty pitkää lenkkiä, koska Erica on ollut vähän aikaa liikutustauolla niin ei viitsitty rasittaa sitä liikaa. Jouduimme Epun kanssa tulemaan hiljaista ravia perästä melkein koko matkan, koska käynnissä emme pysyneet perässä >:( Yhden kerran Eppu pukitti, kun en päästänyt sitä laukkaamaan Erican lähdettyä raviin - muuten Eppu oli nättisti. Tallille tultaessa takaisin Eppu olikin hikeentynyt hieman, joten heitin sille loimen niskaan, melassivettä nenän eteen ja karsinaan heiniä syömään.

Eppu, viime talvi

Siitä lähdettiin heti perään liikuttamaan Veskun hevonen Bella ja tallin hevonen Vinski. Vesku lähti ajamaan Bellaa, kun taas minä jäin pellolle Vinskin kanssa. Laitoin Vinskille satulan ja riimuihin kiinitin ohjat - eli ei kuolaimia. Vinski oli pellolla tosi pörheenä ja innoissaan. Pysyi kuitenkin hallinnassa ja tehtiin muutamia siistejä laukanvaihtoja. Hyppäsin pari kertaa yhden lumikasan, mikä oli pellolle muodostunut :D En kauaa pellolla pyörinyt vaan lähdin etsimään maastoon Veskua ja Bellaa. Otettiin pari laukkaspurttia Vinskin omaa tahtiin ja voin sanoa, että vedet tuli silmistä kun se veti siellä täysiä :o Vinski on niin hassu! Löydettiin Bella ja Vesku yhdeltä hiekkatieltä ja tultiin samaa matkaa takaisin tallille rauhassa. Tallilla laitoin Vinskille loimen, melassivettä ja karsinaan syömään porkkanoita ja heiniä!

meillä on tallilla tälläinen kalenteri, mihin merkataan ketkä ovat liikkuneet minäkin päivänä.

Pidettiin pieni tauko ja kävimme kaupasta ostamasta syömistä ja söimme. Tässä vaiheessa kellokin alkoi olemaan sen verran, että Ilona liittyi meidän seuraamme ja lähdettiin liikuttelemaan poneja. Aluksi minulla oli ideana, että pulkkaratsastettaisiin Minnillä, mutta Minni ei tykännyt pulkasta ja esitti komean rodeoshown meille.. Niimpä minä ratsastin Minnillä ja Ilona pulkka-ajoi Ollilla. Vesku pulkka-ajoi Niilolla. Ponit meni hyvin ja Minnikin jopa pysytteli hanskassa, vaikka yritinkin yhdellä kädellä ohjata ja hiljentää vauhtia.. Mentiin yhdellä tiellä ja takaisin tullessa pudotin kännykkäni lumipenkkaan, joten sitä sitten etsiskelin vähän aikaa.. Onneksi kännykkäni on tälläinen muinaismuisto niin se kestää mitä vain!

Kun kaikki liikutettavat oli liikutettu, niin pidettiin pieni tauko ja mentiin asuntovaunuun tappamaan aikaa ja syömään. Sitten olikin jo iltatallin aika ja lähdettiin laittelemaan hevosille heiniä ja vesiä. Kun ne oli saatu laitettua kaikille, niin jaettiin kaurat ja haettiin hevoset sisälle. Jäljellä oli enään käytävän lakaisu ja kun se oli saatu päätökseen menimme laittamaan tarhoihin aamuheinät valmiiksi huomiselle, niin aamulla menee vähemmän aikaa aamutallissa :)

Asuntovaunusta otettu kuva, näkyy kenttä ja vähän tallia.

Tälläinen tallipäivä minulla oli tänään ja toivottavasti tykkäsitte lukea tätä :) Saattaa olla, että tälläisiä tulee vielä enemmänkin, joten miltä kuulostaa ? Onko liian pitkäveteisiä..? Huomiselle on taas herätyskello soimassa, joten nyt lähden nukkumaan !

2 kommenttia:

  1. tätä oli kiva lukee, näitä lisää! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitänee tehdä enempi näitä aina kun kerkiää !

      Poista