sunnuntai 9. joulukuuta 2012

hiihtoratsastusta, tippuminen, linnanjuhlat + kuvia ja videoo

Tämä viikko on mennyt taas tokkolassa ja käytiin alkuviikosta (keskiviikkona) Veskun kanssa hiihtoratsastamassa Ripalla. Mie olin suksilla ja Vesku ohjasi ja määräsi vauhdin. Matkaa kerkyi varmaan melkein 10km, sillä mentiin aika pitkälle, kun käytiin moikkaamassa yhtiä meidän tuttuja :) Kaksi kertaa meni sukset ristiin, jonka seurauksena kaatusin.. Ei siinä muuta, mutta polvi oli seuraavana päivänä pikkaisen kipeä ja täynnä mustelimia..

Tokkolan tallille tulee muuten 15.12 Henttisen Kati pitämään kouluvalmennusta ja minä ilmottauduin siihen Minnillä. Saa nähdä mitä siitäkin tulee kun ( classinen ratsastus + minä ja minni = kuolema ) Minni nyt on mitä on.. Jos hyvin käy, niin hän alkaa käymään 1-2 kertaa kuukaudessa pitämässä valmennuksia. Niihin olisi kyllä kiva osallistua Minnin kanssa, jos siitä olisi jotain hyötyä meille :) Minni kun ei mikään helpoin ole ratsastaa..

Olen parina päivänä nyt käynyt ratsastamassa Minnillä pellolla ja eräs päivä (torstaina) sinne menin ilman satulaa.. Olisi se satula loppujen lopuksi hyvä ollut, kun ei siitä meidän menosta tullut yhtään mitään! Minni kiikutti viemään minua peltoa ympäri ja kerran sieltä muksahdin alas (siitä on video alempana). Käynnissä Minni meni hyvin ja verryttelin tosi kauan käynnissä volteilla ja väistöillä. Minnille väistöt ovat vielä hieman hakusessa, mutta eiköhän se pikkuhiljaa ala ymmärtämään niidenkin idean :) Ravissa Minni yritti puskea pohjetta vastaan ja muutenkin oli kokoajan aika jännittynyt niin ei ravista meinannut tulla yhtikäs mitään ! Heti kun sain hyvän pätkän ravia vaihdoin suuntaa ja toiseen kierrokseen sama homma. Laukassa Minni sitten kiikutti menemään peltoa ympäri. Ajoittain sain pienen kontrollin Minniin, mutta sitten se taas jatkoi matkaa kuin päätön kana.. No jos yrittäisin pitää Minnin liikutuksen säänöllisenä, kun ei se tunneillakaan käy niin ehkä se tuosta vielä rauhoittuu.. Toivon mukaan..


Kuinka moni katsoi linnanjuhlia torstaina telkkarista tai netistä? Itse katoin koko ohjelman telkkarista, koska siellä oli pari tuttuani ja hyvä kaverini Hanna (sekä cheek♥)!  Ensimmäistä kertaa katsoin kokonaan tuon ohjelman ja kyllä siellä oli pari hienoa mekkoa ! Muutamia sellaisiakin mekkoja löytyi mitä en mistään hinnasta pitäisi, mutta jokaisella on omanlaisensa tyyli :) Olisi kyllä varmasti hieno kokemus päästä linnanjuhliin.

cheek <3

Perjantaina ratsastin Minnillä satulan kanssa kentällä koulua. Käynnissä Minni oli täydellinen ! Meni rennosti, eikä ollut yhtään jännittynyt sekä asettui ja väisti pohjetta mainiosti :) Ravissa Minni oli tuttuun tapaansa jäykkä, mutta yritin hakea Minniä hieman pidemmällä ohjalla rentoon muotoon. Kyllä se vähän rantoutui, mutta on siinä vielä paljon töitä tehtävänä ! Hetken ajan luulin, että nyt olisi ollut hyvä päivä, niin sitten Minni päättikin laukassa singota täyteen kiitolaukkaan ja vei minua pari sata kierrosta kenttää ympäri ilman mitään kontrollia.. En ikinä tule saamaan Minnin laukkaa rauhalliseksi ja rennoksi, en ikinä.. Alkaa jo usko loppua ton ponin kanssa, kun kumminkin 6v ja tommonen pelle laukassa... Aika näyttää, mitä tästäkin tulee :d


Lauantaina tein tokkolassa yksin koko päivän (tai no illalla Ilona auttoi :)) ja päivällä kävin ratsastamassa Niilolla samaan aikaan, kun Ilona ajoi Offen. Niilo oli ihan nätisti vaikka yrittikin lusmuilla töistä ! Myöhemmin iltapäivällä kävin Minnillä maastossa Ilonan ja Ollin mukana. Pääosin käveltiin, mutta pari ravi- ja laukkapätkää otettiin.

mun hieno pipo ;D

Sunnuntaina Vilma auttoi tekemään mua työt tallilla ja pidin sille ja Vinskille päivemmällä tuntia. Tunnille liittyi myös seuraan Munkilla pari tyttöä, ketkä ratsastivat sillä puoliksi. Oli aika rento tunti (käynti-ravi-tunti) ja meni ihan ok.. Vaikka Vilma ei keskittyny yhtään ja Vinski pelleili koko ajan.. Lopuksi kun Munkin ratsastajat lähtivät kentältä, minä pomppasin Vinskin selkään ja ravasin ja laukkasin sillä. Tehtiin muutamat laukanvaihdot, jotka menivät superisti, mutta Vilma otti vain kuvia eikä videolle... :D Iltapäivästä juoksutin Minnin kevyesti liinassa ja meni ihan kivasti :) Yritin saada Minnin seuraamaan mua herkkujen perässä, mutta Minniä kiinnosti vain kaverit aidan toisella puolella niin ei siitäkään tullut mitään >:(

Vilma ja Vinski :D

sain munkin kuskilta luvan kuvan julkaisuun, niin ei tarvi valittaa :) Söpö munkki !


6 kommenttia:

 1. hei älä huoli ton minnin suhteen, walma on ens vuonna 8 ja vieläki kauhee kakara! :D mut kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo-o, mut silti :D Walma on shettis, nii iha ymmärrettävää ;D noeivaa.. Ois kyl kiva jos Minni menis johonki suuntaa. Onhan tässä vuosi jo sen kaa pyöritty mut.. D: No aikahan sen näyttää tuleeko siitä mitää :p Kiitti kommentista !

   Poista
 2. Sulla on tosi kiva blogi:)! Muistan ku ite aika pienenä kävin pari kertaa tokkolas ratsastaa, menin muutaman kerran munkilla sit yhden kerran Hemmol :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Munkki ja Hemmo on parhaita poneja !!

   Poista
 3. ihanan söpö toi vaalee heppa! :)

  http://worldsbiggestheart.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinski kiittää :) Kiitos kommentista !

   Poista