tiistai 19. helmikuuta 2013

Kari Vepsä + superkolmikko

Oltiin tosiaan sunnuntaina Jennan kanssa Haminassa katsomassa Kari Vepsää. Päästiin kimppakyydillä Kouvolasta sinne ja vähän yhden jälkeen tapahtuma alkoi. Siellä oli neljä hevosta/ponia, keiden kanssa Vepsä työskenteli. Ensimmäilellä hevosella oli jokin lastausongelma ja sain lastaukseen hyviä niksejä Minniä varten! Vepsä teki aika paljon samoja juttuja kaikkien hevosten kanssa, joten lopussa en enään jaksanut keskittyä siihen niin tarkasti. Tiesin entuudestaan aika paljon niitä juttuja, mitä Vepsä siellä teki, mutta pari asiaa olivat uusia minulle. Nyt vain yritän päästä käytännössä harjoittelemaan niitä ainankin Minnin kanssa. En nyt oikein tiedä, mitä mä siitä vielä selittäisin, joten kysykää jos tulee jotain mieleen. Illalla meidän ei tarvinnut mennä tallille, kun Henni ja Tiia olivat hoitamassa hevoset :) Oltiin Jennalla seitsemän jälkeen illalla.

Maanantaina, kun Jenna lähti kouluun, mie lähdin tallille. Hepat olivat vielä sisällä, mutta saaneet aamuruuat. Heitin heposille loimet niskaan ja kävin viemässä ne ulos syömään aamuheiniä. Siivoilin ensimmäiseksi karsinat ja sen jälkeen aloin liikuttelemaan poneja. Otin ensimmäiseksi Helkan ja menin sillä kentälle ilman satulaa. Tehtiin kevyt treeni ja Helka oli alusta asti tosi hyvä ! Ei mun kauaa sen kanssa tarvinnu pyöriä, kun se toimi koko ajan hyvin. Otettiin kaikki askellajit läpi, ratsastin noin 30min. Taivuttelin Helkan nopeasti leipien kanssa.

Seuraavaksi oli Fasun vuoro ja sille mä laitoin satulan. Käynnissä Fasu oli aluksi tosi jännittynyt, mutta kun oli jonkun aikaa pyörinyt, niin Fasu pikkasen jo rentoutui. Otin välissä ravia ja siinä Fasu oli rento. Menin puolipitkällä ohjalla, enkä vaatuinut muuta kuin, että Fasu taipuu ja kulkee rennosti. Ravin jälkeen otin vielä käyntiä ja nyt se oli siinäkin hyvän tuntuinen. Kokeilin ottaa laukkaa, mutta Fasu kompasteli aika paljon, kun ura oli mennyt jo huonoksi. Niimpä jatkoin ravilla ja käynnillä. Ratsastuksen jälkeen vielä venyttelin Fasun.

Viimeisenä liikutin Vikin satulan kanssa. Toiseen kierrokseen Viki oli vähän jäykkä, eikä meinannut taipua (en muista kumpi kierros), mutta toiseen suuntaan Viki oli tosi hyvä alusta alkaen! Otin Vikinkin kanssa pelkästään käyntiä ja ravia. Menin Vikillä noin 20min ja ratsastuksen jälkeen vähän venyttelin ponskia.

Heppojen liikutuksen jälkeen mie pääsin lähtemään Jennalle ja kerkesin niille juuri ennenkuin Jenna pääsi koulusta. Roosakin tuli käväisemään Jennalla. Lähdin Jennalta illalla bussilla Jaalaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti