keskiviikko 27. helmikuuta 2013

vuoden ensimmäinen ja toinen tippuminen, Helkakuvia

Sunnuntaina tein tallilla työt ja kun olin karsinat saanut siivottua lähdettiin Vilman kanssa ratsastamaan Minnillä ja Ossilla kentälle. Vilma meni Minnillä pelkästään käyntiä 20minuuttia välillä vähän taivutellen kumpaakin suuntaan. Mie otin kentällä kaikkia askellajeja, mutta laukka ei pyörinyt yhtään ja rikkoi koko ajan raville. Käytiin ottamassa maastossa laukkaa pikkasen ja käveltiin tosi pitkät loppukäynnit takasin tallille. Ratsastuksen jälkeen poni oli vähän nihkeä, niin jätin sen loimi päällä syömään heiniä talliin. Vilma oli lopettanut jo aiemmin ja vienyt Minnin ulos, kävin sen hakemassa sisälle ja harjasin sen kokonaan hyvin. Kyllä Minninstä vieläkin karvaa lähtee, muttei enään niin paljoa kuin ennen :D Hieroin Minniä selästä ja levitin arnikaa koko selän alueelle. Jätin Minninkin sisään syömään päiväheinät.

Maanantaina tein taas työt ja kun olin saanut aamutallin tehtyä, tulin käymään kotona ja sitten lähdettiinkin Ilonan ja sen äitin kanssa Lahteen ostoksille. Käytiin whalstenilla, horzella sekä sitten muissa kaupoissa. Horzelta ostin Helkalle heppanameja ja Minnille uuden fleeceloimen. Tallille menin takaisin illalla vasta varttia vaille kuusi, joten hepsut saivat vapaapäivän. Vilma tuli auttamaan mua iltatallin tekemisessä, niin saatiin se tehtyä puol seitsemän aikoihin.

Tiistaina saavuin päivällä bussilla Kouvolaan, Jennalle. Lähdettiin ennen kolmea tallille ja ratsastin ensimmäisenä Helkalla ilman satulaa. Tehtiin vähän temponmuutoksia ja pyrin saamaan Helkan kulkemaan omalla moottorilla sujuvasti eteenpäin. Alkuun se oli vähän jäykkä, mutta laukkojen jälkeen se oli loppuraveissa tosi hyvä! Mentiin ihan vain keskiympyrällä kaikkia askellajeja.Otettiin pikkupystylle pari pomppua, hain vähän tuntumaa seuraavan päivän maanesihypyille. Hypyt onnistui hyvin-ja-ei-hyvin. Välillä tultiin tosi juureen, mutta silti Helka hpäsi viistä yli, kerran taisi puomi pudota. Jenna laittoi sitten esteen päälle miun talvitakin ja se vasta olikin Helkan mielestä pelottava ! Kun olin Helkaa tuomassa esteelle, se veti stopin jo muutaman metrin ennen estettä ja kääntyi, jolloinka minä tipuin !! :( Se oli tämän vuoden ensimmäinen tippuminen. Nousin takaisin selkään ja tultiin heti este. Tulin toisen kerran, mutta Helka veti taas stopin ja mä putosin samaan kohtaan.. Kolmannella kerralla olin jo varautunut, mutta sitten Helka ei tehnyt mitään :) Päästiin este pari kertaa ilman mitään ongelmia yli. Sillä aikaa, kun mie aloin loppuverkkailemaan Helkaa, Jenna lähti laittamaan Fasua kuntoon.

ensimmäinen tippuminen

toinen tippuminen

ja yli mentiiin !

Jenna pystyy alkamaan pikkuhiljalleen taas ratsastamaan, joten se tänään ratsasti Fasulla ilman satulaa ja minä kuvailin. Fasun ratsastuksen jälkeen mie menin vielä Vikillä satulan kanssa. Tehtiin aluksi kaikki askellajit läpi, niin että sain Vikiä taivutettua koko rungostaan ja rennoksi. Vähän Viki painoi kädelle, mutta ei pahasti. Laukka Vikillä pyöri yllättävän hyvin, vaikka pikkaisen tamma oli innoissaan! Kun olin ottanut kaikki askellajit, laittoi Jenna meille pari puomia. Tultiin niitä ensin ravissa ja sen jälkeen laukassa. Ne onnistuivat tosi kivasti, vaikka pari kertaa Viki tekikin kunnon megaloikan niille :D Muutaman hyvän puomin jälkeen Jenna teki niistä yhden pienen kavaletin ja tulin sitä laukassa pari kertaa kumpaakin suuntaan. Puomien jälkeen otin vähän ravia tuntumalla, kun vähän yritti kaahottaa ja sen jälkeen loppuverkkailin eteen-alas. Kello oli jo niin paljon, ettei Vikin ratsastuksesta saatu videoo/kuvia. Illemmalla putsasin Helkan meksikolaiset sekä mun ratsastussaappaat huomista varten ja tehtiin iltatalli.

Tänään menen siis Helkalla maneeesille hyppimään ja siitä tulossa ehkä jo tänään illalla postausta !

4 kommenttia:

 1. Oot aika pitkä heklalle, ei millää pahalla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni näytätte taas sopusuhtaiselta:) Shettiksille on aika vaikeeta löytää sopivan kokoista ja osaavaa ratsastajaa ja Helka on vielä aika iso shetuksi!

   Poista
  2. niinmpä :)Kiitos kommmentista !

   Poista