keskiviikko 27. helmikuuta 2013

maneesilla sekä kentällä hyppyjä ! Paljon kuvia ja videokoosteet

Tänään oli siis vuorossa Helkan hypytys maneesilla sekä Vikin hypytys kentällä ! Heräilin tänään siinä seitsemän aikoihin ja datailin muutaman tunnin koneella, ennenkuin Jenna heräsi. Kerkesin bloginkin kirjoittaa aamulla, joten muistakaa lukea edellinen postaus, jos ette ole vielä lukenut :)

Jenna heräsi kymmeneltä ja kun sillä kesti aamutoimissa niin kauan, niin mie lähdin edeltä tallille laittelemaan Helkaa kuntoon. Kerkesin harjaamaan ponin, kun Jenna tuli. Laitettiin Helkalle suojat jalkaan, loimi päälle, pakattiin autoon tarvittavat kamat ja lastattiin poni koppiin. Helka onneksi matkustaa ja menee koppiin hyvin. Maneesille ajoi reilu vartin ja perillä laitettiin poni nopsaan kuntoon ja sillä aikaa kun mie verkkailin ponia, Jenna laittoi esteet. Kävelin ensin vähän aikaa pitkin ohjin, ja sen jälkeen ravia kevyesti. Pikkuhiljaa keräilin ohjia käteen ja taivuttelin kumpaakin suuntaan. Ravin jälkeen kävelin pikkasen aikaa ja nostin laukan. Aluksi Helka oli laukassa tosi laiska, mutta virkityi tosi nopeesti ja lopuksi olikin hyvin energinen ! Laukassa tehtiin kumpaakin suuntaan ympyröitä ja yhdet reippaammat pätkät kumpaakin suuntaan. Laukkojen jälkeen kävelin ja sitten aloitettiin hyppääminen.


Tulin ensimmäiseksi suoran linjan ristikko-kuusi laukkaa- pieni pysty. Tämä onnistui jo ensimmäisellä kerralla, joten vaihdettiin suunta ja tultiin toisesta suunnasta päin vastaisesti, ensin pysty ja sitten ristikko. Tämäkin tultiin vain kerran, koska se sujui ihan hyvin. Alettiin sen jälkeen tulemaan neljän hypyn tehtävää: vihreä pysty - sininen okseri - keltainen pysty - vihreä pysty. Meillä oli siis suora ja kaareva linja, mitä tulin. Tultiin tätä melko sujuvasti ja pystyttiin nostamaan esteitä. Helka hyppäsi superhyvin ja taisi molemmille jäädä tosi hyvä fiilis hypyistä ! Välillä tultiin pelkästään kaavevaa linjaa tai suoraa linjaa, mutta suurinpiirtein tultiin tuota tehtävää. Korkeimmillaan okseri ja toinen pysty olivat lähes ~85cm korkeudella. Helka hyppäsi todella varmasti ja kevyesti eikä korkeus tuntunut Helkalla missään. Varmasti olisi poni hypännyt vielä tuosta isompaa, mutta ei viititty nostaa enempää, kun kuitenkin 85cm on aika korkee shettikselle ja Helkalla ei ole pitkiin aikoihin hypätty kunnolla :) Minulle riitti vallan hyvin tämä ja hyvien hyppyjen jälkeen Jenna laski esteet 60cm ja tultiin loppuverryttelyksi hieman erilaista tehtävää: keltainen pysty - kaarto oikealle ja kierto siniselle okserille - siniseltä esteeltä kaarevalla linjalla vihreälle pystylle ja siitä laukanvaihto keltaiselle. Tämän jälkeen loppuverryttelin ponin, kun Jenna ja Juha kantoivat esteet pois. Purettiin poni ja lähdettiin takaisin tallille päin ajelemaan. Helka oli tänään ihan super
Tallilla purin Helkan ja sillä aikaa Jenna laittoi Fasun koppiin seisoskelemaan. Laiteltiin kamat rauhassa takaisin paikoilteen ja vietiin poni ulos. Jenna ratsasti tässä välissä Fasulla ja mie kuvailin sitä. Fasun ratsastuksen jälkeen laitettiin Viksu kuntoon ja minä lähdin sillä pomppimaan kentälle ! En oo ikinä hypännyt kunnolla Vikillä. Jotain pikkupomppuja olen pari kertaa sillä mennyt, mutta en mitenkään ihmeellisesti. Taivuttelin sitä hetken käynnissä ja kun se tuntui kumpaakin suuntaan hyvältä aloitin ravaamisen. Viki taas painoi kädelle hiukan, mutta taipui kuitenkin ihan hyvin ja saatiin hyviä pätkiä tamman kanssa. Kun ravi sujui kumpaakin suuntaan otimme laukkaa. Viki oli älyttömän rauhallinen ja kuunteli kaikki pidätteet läpi. Saatiin laukassakin kumpaakin suuntaan ihan kivoja pätkiä. Kävelimme välissä vähän aikaa ja aloitimme hyppäämisen.


Tultiin ekaksi kahta laukkapuomia ja pikkuhiljalleen Jenna nosti yhden esteen meille, jota tultiin kummastakin suunnasta. Vikilla oli tosi hauska pomppia, mutta itse en oikein hallunnut istuntaa niillä esteillä, joten älkää valittako asiasta.. Viki hyppäsi hyvin, taisi pari kertaa tehdä jättiloikan esteelle ja muutaman kerran tosi juureen, mutta pääasiassa poni hyppäsi hyvin! Korkein este taisi olla lähemmäs 85cm ja kun se saatiin hyvin hypättyä, Jenna laski meille ristikon, jota tultiin muutamat hyvät hypyt kumpaakin suuntaan. Otin hyppyjen jälkeen vielä kaikki askelljit tuntumalla ja loppuverryttelin ravissa eteen-alas. Vikin ratsastuksen jälkeen siivosin vielä Vikin ja Helkan karsinat, ennenkuin lähdettiin takaisin Jennalle ja sieltä tulin bussilla kotiin.

kohti estettä...

..JA SEN YLI :DD


Oli kyllä taas ihanat kaksi päivää Kouvolassa ja seuraavan kerran menen Helkailemaan Torstaina ! Huomenna miulla on työt, perjantaina vapaa ( Riina tulee tokkolaan ja mie menen sinne, joten luvassa kuvia ja videoita! ), lauantaina ja sunnuntaina työt.

on se vaa niin sulonen ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti