maanantai 11. maaliskuuta 2013

esteitä, "koulua" ja tippumisia !

Heti tähän alkuun pistän pari kuvaa eiliseltä, kun käytiin pikkusiskoni kanssa ulkona kuvailemassa. Tämänpäiväinen myday-postaus epäonnistui hajamielisyyteni takia, mutta huomenna teen sen ! Sen sijaan tänään liikutin kolme heppaa ja kaikista on videomateriaalia :p

pikkusisko hiihtää :D




Tein tänään taas työt ja aamuhommien jälkeen lähdettiin Veskun kanssa käymään pikaisesti Kouvolassa ja paalupaikassa syömässä. Takaisin tallilla olin puoli kaksi ja pikkusiskonikin oli jo päässyt koulusta. Alun perin mun piti pitää Vilmalle ja Vinskille tuntia, mutta Vilma ei halunnut/jaksanut ratsastaa. Niimpä mä hain Minnin sisälle ja lähdettiin sillä kentälle. Vilma teki yhden pienen esteen meille ja sitä pystyi tulemaan joko ympyrällä tai kahdeksikolla. Aloitin Minniä verryttelemään ravissa ja kun sain ravissa hyvän tuntuman poniin, otimme vähän laukkaa. Tultiin muutaman kerran pikkupysty/kavaletti ravissa ja sen jälkeen aloitettiin laukassa hyppimään. Minni oli yllättävän kiva ratsastaa, vaikka jouduinkin menemään ilman satulaa. Mun oma tasapaino on vähän parantunut, mutta vieläkin mä vähäsen pompin suuntaan jos toiseenkin.



Hypittiin aika paljon pienempää, mutta lopuksi nostettiin pikkuhiljalleen estettä. Minni hyppäsi ihan hyvin, mutta itse en pysynyt hypyissä kovinkaan hienosti mukana. Toisesta suunnasta Minni ei meinannut kääntyä esteelle, mutta toisesta suunnasta ei ollut mitään ongelmaa. Kerran meillä meni suunnat sekaisin, jonka seurauksena tipahdin, mutta sen jälkeen taas matka jatkui samaan suuntaan :) Tipahdin myös toisen kerran, kun olin jo lopettamassa ratsastusta ja annoin laukata löysemmällä ohjalla. Minni sitten otti ja lähti, enkä kerennyt tekemään mitään kun luisuin jo selästä alas. Vähän sattui.. No otettiin vielä yksi pomppu esteelle ja sitten loppuverryttelin vähän aikaa kevyellä tuntumalla ravissa ja käveltiin pitkän loppukäynnit. Tallissa laitoin linimentit+pintelit jalkaan, arnikan+loimen selkään ja melassivettä, heinää, porkkanaa ja poni karsinaan.


Minnin ratsastuksen jälkeen haettiin Vilman kanssa Vinski sisälle, harjailtiin se, laitettiin suitset ja lähdettiin kentälle ottamaan muutamat kuvat siitä. Sen jälkeen laitettiin ponille suojat ja huopa päälle ja mä hyppäsin selkään. Kävelin hetken aikaa pitkin ohjin ja sen jälkeen aloin ravailemaan löysin ohjin. Pikkuhiljaa aloin ottamaan ohjia tuntumalle ja taivuttelin ympyröillä. Ravien jälkeen otin laukkaa ja tehtiin muutaman laukanvaihdot. Otin Vinskilläkin pomppuja samalle esteelle, mitä Minnillä hyppäsin. En osannut yhtään hypätä Vinskillä ja mun kädet ja jalat seikkailee missä sattuu :/ No aina ei mene täydellisesti ! Vilma kyllä sanoi mm noista käsistä mulle, mutta mä en osannut korjata ongelmaa :s Vinski oli vähän tahmea, mutta kyllä se eteenpäiin liikkui. Hypyt tulivat pääosin aika lähelle, mutta saatii me muutamia hyviäkin hyppyjä. Vinskillä oli kiva hypätä ja hyppyjen jälkeen Vilma sai tulla loppuverkkailemaan ponin.

rimpula



Olin tehnyt aamulla jo iltatallin melkein kokonaan valmiiksi ja kello oli niin vähän, niin menin vielä vähäksi aikaa ratsastamaan Ferdillä kentälle. Ratsastan Ferdillä tosi harvoin, pitäisi kyllä useammin koska Ferdi on kiva :p Tehtiin ihan vain jotain taivutuksia, sekä käynnissä vähän väistöjä ja ne sujui Ferdiltä tosi hyvin ! Ferdi oli aika jäykkä ja tehtiin lähinnä ravissa perusjuttuja. Laukkaa en hirveästi ottanut, kun en sitä saanut yhtään pyörimään. Tuntui aina, että oltaisiin vedetty nurin. Muutaman kerran Ferdi kompuroi ravissa ja laukassa, mutta ei onneksi kaadunnut (Ferdihän on tunnettu siitä, että se on kömpelö eikä katso yhtään mihin jalkansa pistää. Tosi usein on tunneilla ja maastossa nänhyt, kun se vetää sen takia povilleen.) Ferdin ratsastuksen jälkeen kello oli jo sen verran, että tehtiin Vilman kanssa iltatalli. Kun haettiin poneja, niin huomasin, että Tomin harjaa oli leikattu :ooo???? Tosi kiva juttu.. :/


videolta leikattu. Täs se kompuroi ravissa..


4 kommenttia:

  1. Ferdi on ihana <3 ja hyvinhän noi hypyt meni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ferdi on :--) hyvä että jonkun silmään miellytti ;D

      Poista
  2. Moi! Rapsutuksia ja porkkanoita Ferdille täältä muilta mailta! Ikävä on tuota ruunan rupsukkaa...

    VastaaPoista